Koken met groenten uit de tuin: slaatje met rode biet

Dit lekkere slaatje is heel erg lekker bij brood, op brood met een laagje verse kaas, bij barbecuegerechten,… Zo maak je het:

Nodig voor 4 personen:

  • 4 gekookte rode bietjes, in blokjes gesneden
  • kleine kropsla, gewassen en losgescheurd
  • 3 goudsbloemen (de bloemblaadjes losmaken)
  • verse versnipperde oregano naar smaak

Doen:

  1. Meng de blaadjes kropsla met de blokjes rode biet.
  2. Bestrooi met de bloemblaadjes en de oregano.
  3. Aan tafel!

Rodebiet sla op broodje

Wist je dat? 

  • Goudbloemblaadjes peperig smaken. Ze maken je slaatje dus extra pittig!
  • Het blad van rode biet ook eetbaar is? Je kan het verwerken in een gemengde salade. De blaadjes van de rode biet smaken zacht naar rode biet. Heerlijk!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *