Koken met fruit uit de tuin: suikervrije stekelbessenconfituur

Bessen plukken en smullen,  dat hoort bij de zomer. Stekelbessen zijn heerlijke bommetjes boordevol kracht en gezondheid. Wil je er confituur van maken? Wat een goed idee! Ook diabetici lusten confituur, en deze stekelbessenconfituur is hen op het lijf geschreven. Speciaal voor hen deze suikervrije variant:

Nodig: 

  • 200 gram stekelbessen
  • 1/2 theelepel maizena
  • stevia naar smaak

Doen:

  1. Spoel de bessen. Ontdoe ze van het steeltje en het kroontje.
  2. Doe ze in een glazen kom en strooi er maizena over.
  3. Meng alles goed doorheen.
  4. Bedek de kom met een bord en laat 3 minuten garen op volle kracht in de microgolfoven terwijl je om de 30 seconden even omroert. Zo krijgt de confituur een mooie consistentie.
  5. Zoet eventueel met stevia.
  6. Giet de confituur in een kraaknette pot, sluit af en laat afkoelen.
  7. Je kan deze confituur 1 week bewaren in de koelkast.

Wist je dat?

  1. Stekelbessen echt wel een goeie keuze zijn als je diabetes type 2 hebt?  Ze stimuleren de productie van het hormoon insuline.
  2. De hartspier sterker wordt door het eten van stekelbessen? Het bloed wordt hierdoor beter rondgepompt.
  3. Kruisbessen desinfecterend werken in het lichaam? Het helpt ontstekingen aan te pakken en sterkt het immuunsysteem aan.
  4. Je hoeft geen diabeticus te zijn om van deze confituur te smullen. Iedereen kan ervan genieten, natuurlijk!
  5. Je ook heerlijke gelei kan maken: gelei van stekelbessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *