Alleen mijn oma kon lekkere kip klaarmaken, vond ik als kind. Mijn lof was zo groot dat zelfs mijn mama bij oma langs ging om haar kookgeheim te ontfutselen… Sindsdien komt kip op grootmoeders wijze vaak op tafel en het smaakt iedereen. Oma is er al een tijd niet meer, en ondertussen ben ikzelf al een mama. Met dit gerecht herleeft de herinnering aan haar, een eerbetoon:
Nodig:
- Kip: je eigen voorkeur: kipfilets, hele kip, kippenboutjes
- Boter: 1-2 EL
- Kippenkruiden, naar smaak
- Het geheim: een vetarm rundbouillonblokje
- 250 ml water
- Sausbinder voor bruine sauzen
Doen:
- Smelt de boter in een pan;
- Kruid ondertussen de kip met de kippenkruiden;
- Leg het vlees in de pan, laat mooi bruin bakken. Keer om. Laat mooi bruin bakken.
- Voeg 250 ml water bij het vlees.
- Verkruimel het bouillonblokje over de bereiding.
- Dek af, laat 20 minuutjes pruttelen.
- De kip kleurt mooi bruin, de saus ook.
- Haal de kip uit de pan, en bind de saus op.
- Klaar!
- Lekker met gestoomde/gekookte aardappelen, en vers gemaakte appelmoes.
De kids zullen er dol op zijn!