Kip met pestoroomsaus

Met een stukje kip kan je zoveel kanten uit. Dit heerlijke receptje is één van mijn favorieten. Zo maak je het: 

Nodig:

  • een scheut olijfolie
  • 4 kipfilets
  • kippenkruiden
  • 1,5 dl water
  • 1 blokje vetarme kippenbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • citroensap
  • 2 dl room/koffieroom
  • 120 gram pesto
  • eventueel wat verse basilicum voor de afwerking.

Doen:

  1. Kruid de kipfilets met de kippenkruiden. Bak ze 4-5 minuten aan elke kant op een middelmatig vuur in de olijfolie terwijl je de kippenbouillon over het vlees kruimelt en geleidelijk aanlengt met het water.
  2. Voeg de witte wijn, het citroensap en de room toe. Laat kort even inkoken zodat de saus kan binden. Zet het fornuis uit.
  3. Voeg nu de pesto toe en roer goed om. Werk af met wat verse basilicum.
  4. Klaar!
  5. Heerlijk met rijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *