Kinderen leren omgaan met multimedia: tablets

Tablets zijn zo gebruiksvriendelijk dat kinderen er heel erg graag mee bezig zijn. Maar hoe pak je dat veilig aan? Enkele tips:

  • Ipad – Android tablet? Ben je in het bezit van een iPad of een Android tablet, dan maakt dat geen enkel verschil. Uiteindelijk zijn ze een bijna zelfde product. Voor beide producten is er meer informatie te vinden via deze links: iPad (http://www.tabletsmagazine.nl/2014/01/ipad-geschikt-maken-voor-kinderen-hoe-werkt-het/) en Android tablet (http://www.tabletsmagazine.nl/2012/10/maak-je-android-tablet-geschikt-voor-kinderen-met-apps-en-instellingen/).
  • Leer je kinderen zorgzaam omgaan met technologie.  Leg een tablet op een stabiele ondergrond om mee te werken.
  • Hou de duur in de gaten tijdens het werken met een tablet. Een uurtje speel-surfplezier is echt wel voldoende.
  • Gebruik een hoesje voor transport. Let op met een iPadhoesje. Dat is magnetisch en hecht zich vaak aan metalen voorwerpen waarmee het in contact komt zoals de auto, centrale verwarming,… De magneet is vaak niet sterk genoeg om de iPad dan ook nog vast te houden, en deze valt, met mogelijke schade.
  • Wil je zelf meer te weten komen over het gebruik van een tablet. Bezoek dan www.tabletsmagazine.nl. Deze site bevat veel praktische informatie.

Foto Siddartha Thota

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *