Met rabarber kan je zoveel kanten uit. Op deze spiesjes doen ze het keigoed op de grill.
Nodig: (voor 4 personen)
- 750 gram kalkoenfilet
- 3 rabarberstengels
- 2 teentjes knoflook
- takje verse rozemarijn
- 2 el olijfolie
- zwarte peper
Doen:
- Snij het vlees in reepjes.
- Pel en pers de knoflook.
- Meng in een kom het vlees met de knoflook, de rozemarijn, de olijfolie en een snuifje zwarte peper.
- Was de rabarber en snij de steel in grote stukken.
- Rijg de reepjes vlees aan een spies. Wissel telkens af met een staafje rabarber.
- Bak deze spiesjes 8-10 minuten op de grillplaat. Draai regelmatig om.
Tips:
- Geen grill in huis? De spiesjes kunnen ook een half uurtje in een voorverwarmde oven op 185 °C.
- Lekker met aardappelpartjes in de oven.
- Je kan de kalkoenfilet vervangen door kipfilet. Dat is ook heel lekker:)
Wist je dat?
- Het een fabel is dat je na 21 juni best geen rabarber meer eet omwille van het oxaalzuur. Toch laat je beter de rabarber met rust na eind juni zodat je er volgend jaar weer volop kunt van genieten.
- Rabarber een groente is. Maar vooral als dessertfruit wordt gebruikt. Omdat hij tot de zuringfamilie behoort is hij eigenlijk een kruid.
- Je voor Rabarber in de tuin wel wat ruimte nodig hebt. Het is echt de moeite waard om 1-2 planten in je tuin te hebben omdat ze er fantastisch uitzien met hun prachtige bladeren. Je kunt er ook heerlijk gebak en andere lekkere dingen mee maken. Zoals deze limonade bijvoorbeeld! Of wat dacht je van heerlijke rabarberconfituur? Die is ook verrukkelijk bij allerlei kazen.
- Rabarberbladeren giftig zijn. Die moet je dus niet koken, eten, roken.
- Je de stelen van de plant moet trekken? Zo hou je de plant gezond. Geen mes gebruiken dus, gewoon zachtjes trekken aan de steel en dan lost deze vanzelf.
- Rabarber al duizenden jaren wordt gegeten? In 2000 v. C werd hij al in China gebruikt om medicinale doeleinden. Hij werkt immers -zeer licht- bloedzuiverend.
- Rabarber koken maar vijf minuten kost? Dus ideaal om tijdens het ontbijt te gebruiken!