Je Netatmo weerstation koppelen met andere internetdiensten

Recentelijk is er een Netatmo kanaal bijgekomen op IFTTT. Dit betekent dat je nu je Netatmo weerstation kunt koppelen met andere internetdiensten.

Als je IFTTT (If This, Then That) nog niet kent, is het hoog tijd om het eens te bekijken. IFTTT kan door zogenaamde recepten (recipes) verschillende internetdiensten aan elkaar koppelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Als je je facebook profielfoto verandert, verander dan je twitter profielfoto automatisch.
  • Als je een email een bepaald label toekent, maak dan een notitie aan in evernote.
  • Als er morgen sneeuw voorspeld wordt, stuur dan een email.

Elke internetdienst waarmee je kunt koppelen, is een channel. Als je 2 internetdiensten koppelt, definiëer je eerst een trigger (vb. als je je profielfoto op facebook verandert) en dan een actie (verander mijn profielfoto op twitter).  Het geheel is een recept. Zo kun je dus zonder programmeerkennis toch onafhankelijke internetdiensten koppelen.

Nu is er dus een nieuw channel beschikbaar voor je Netatmo weerstation. Het Netatmo weerstation kun je koppelen op basis van volgende triggers: luchtdruk, temperatuur, vochtigheid, geluid en CO2 niveau. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via IFTTT een email te sturen als je CO2 niveau boven de 1000 ppm komt. Of kun je een google spreadsheet opvullen telkens het geluidsniveau boven de 60 decibels komt. Of je elektrisch vuurtje aanzetten als de temperatuur onder de 15°C is.

IFTTT is een gratis dienst. Je aanmelden volstaat om de dienst te gebruiken en te bladeren door de vele recepten die de gebruikers hebben aangemaakt. Je kunt deze recepten vervolgens zelf gebruiken, eventueel aanpassen aan je eigen behoeften en tenslotte terug delen met de andere gebruikers.

Meer weten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *