Je badkamer renoveren

Je badkamer renoveren

Ben je van plan om je badkamer te renoveren? Hoe pak je dit best aan en waar moet je rekening mee houden?

Voor je start met de renovatie van je badkamer denk je best na over de indeling. Je hoeft niet alles hetzelfde te houden. Durf te dromen hoe jouw ideale indeling eruit ziet. Zeker wanneer je een bad door een douche vervangt of 2 lavabo’s door 1, kun je gerust je ruimte anders indelen.

Bad of douche

Een belangrijke keuze die je moet maken bij het renoveren van je badkamer is de keuze tussen een bad of een douche. Of misschien kies je wel voor beide. Je keuze hangt uiteraard af van je persoonlijke voorkeur en de grootte van je badkamer.

Naast de persoonlijke voorkeur, heeft een douche heel wat voordelen:

  • Gemakkelijker. Een douche is gemakkelijker bij het in- en uitstappen, zeker een voordeel als je al aan je oude dag denkt.
  • Meer gebruiken. Je gaat vlugger een douche nemen dan een bad, want een douche nemen gaat nu eenmaal sneller en zorgt voor minder gedoe.
  • Eenvoudiger schoon te maken. Zeker indien je kiest voor een inloopdouche is dat het geval. Een douchecabine schoonmaken zal ongeveer evenveel werk zijn als je bad schoonmaken.
  • Milieuvriendelijk. Een douche verbruikt minder water dan een bad. Let er wel op dat je maximum 10 minuten onder je douche staat. Anders geldt dit niet meer. Je kunt ook nog een waterbesparende sproeikop installeren voor nog minder waterverbruik.

Besparen op je renovatie

De kostprijs van je badkamer kan variëren afhankelijk van de gebruikte materialen en de wensen die je stelt aan je vernieuwde badkamer. Toch kun je met een beperkt budget ook al heel wat realiseren. Zo kun je veel geld besparen door de uitbraakwerken zelf te doen. Je hoeft niet zo heel handig te zijn om zelf de badkamermeubels en de tegels uit te breken. Hou het wel voorzichtig en draag beschermende kledij als je zelf aan de slag gaat.

Uiteraard kun je er voor kiezen om alles zelf te doen als je handig bent. Zo vind je bijvoorbeeld inloopdouches bij doucheconcurrent.be. Na levering kun je zo aan de slag!

Is je badkamer al meer dan 40 jaar oud? Hou er dan rekening mee dat de leidingen aan vervanging toe zijn. Laat een vakman dit controleren en vernieuwen indien nodig. Het zou jammer zijn als je je volledige badkamer gerenoveerd hebt en dan merkt dat er een probleem is met de oude leidingen. Bespaar hier zeker niet op!

Materialen

Ook belangrijk zijn de gebruikte materialen op de wanden en de vloer. Meestal wordt er voor betegeling gekozen. Maar je kunt ook kurk gebruiken, zowel aan de wand als op de vloer. En ja, kurk kan perfect in een badkamer. Je kunt het zelfs in een inloopdouche gebruiken. Het grote voordeel van kurk is dat het aangenaam warm is om blootsvoets op te lopen. Ontdek nog andere voordelen van kurk: 10 voordelen van een vloer of wand in kurk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *