Hybride toestellen komen eraan: voordelen van tablet en e-reader gecombineerd!

eink vs lcd

Een nieuwe ontwikkeling laat toe om de voordelen van een tablet/smartphone en een e-reader te combineren. Er zou een scherm gemaakt kunnen worden die uit 2 lagen bestaat: een e-ink gedeelte voor stilstaande zwart-wit beelden en het lezen van boeken en daaronder een LED/OLED gedeelte dat toelaat om kleur weer te geven en net als een tablet of TV vandaag in staat is om bewegende beelden vloeiend weer te geven.

Zoals vermeld in het artikel E-reader of tablet? Wat koop je het best? heeft elk apparaat zijn eigen voordelen. Dit kun je hier nog eens nalezen.

Een scherm met 2 lagen is momenteel nog toekomstmuziek, maar zowel Apple als Amazon hebben hiertoe reeds patenten aangevraagd. Volgens dit artikel zou het mogelijk worden dat het toestel op basis van hetgeen je bekijkt zelf beslist of het e-ink scherm of het  LED/OLED scherm gebruikt wordt.

Als dit mogelijk wordt, ga je als direct voordeel hebben dat je batterij langer meegaat, aangezien e-ink schermen veel zuiniger kunnen omgaan met je batterij. Bijkomend voordeel voor mij zou alleszins zijn dat ik geen 2 verschillende toestellen meer hoef aan te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *