Hoe kies ik een loungeset?

Hoe kies ik een loungeset?

Met een loungeset bekom je een warm huiskamergevoel in je tuin  of op je terras. Maar hoe maak je een keuze?

Een loungeset is heerlijk om in de zomermaanden ‘s avonds na je werk volledig tot rust te komen met een goed boek, een lekker aperitiefje; alleen of samen met je gezin of vrienden.

Beschikbare ruimte

Bij de keuze van een loungeset is het uiteraard belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte. Toch heb je niet noodzakelijk een groot terras nodig: op een balkon kun je een kleine loungeset zetten. Meet de beschikbare ruimte goed op en denk na over  welke opstelling je wenst: zo kun je een vaste hoekset kiezen of losse elementen. De keuze is volledig aan jou.

Materialen

Een loungeset is beschikbaar in verschillende materialen. Afhankelijk van de stijl van je tuin en je smaak kun je je keuze maken.

  • Aluminium. Een aluminium loungeset heeft een strakke stijlvolle uitstraling die zeer goed past in een moderne tuin. Bovendien is aluminum zeer licht wat het makkelijk te verplaatsen en opbergen maakt. Het lichte gewicht is uiteraard een nadeel als je loungeset in een winderige locatie moet staan.
  • Teak. Is je omgeving wat landelijker, dan is hout een uitstekende keuze. Zo is het mogelijk om een loungeset in teak aan te schaffen die na verloop van tijd een mooie grijze kleur krijgt. Je moet hier uiteraard wel van houden.
  • Wicker. Is je tuin klassieker dan is wicker een uitstekend materiaal voor je loungeset. Het voordeel van wicker is dat het niet kan rotten of schimmelen. Dit in tegenstelling tot rotan of riet. Kies wel voor dikke wicker als je lang wil genieten van je loungeset want die is heel wat steviger.
  • Combinatie. Het is ook mogelijk om een loungeset aan te schaffen die niet uit één materiaal maar een combinatie van materialen bestaan.

Je kunt je loungeset aanvullen met de nodige sierkussens zodat je heerlijk onderuit kunt zakken om volop te genieten en tot rust te komen. Hou er wel rekening mee of je voldoende opbergruimte hebt om de loungekussens en sierkussens te kunnen opbergen. Overweeg de aanschaf van een speciale opberg box hiervoor.

Onderhoud

Het is belangrijk om bij de aankoop te letten op de onderhoudsvriendelijkheid. De bedoeling is om zoveel mogelijk te kunnen genieten en ontspannen en niet om je extra werk te bezorgen. Laat je hierover dus zeker goed informeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *