Hoe filmpjes van je smartphone op je computer krijgen?

Hoe filmpjes van je smartphone op je computer krijgen?

Met de camera van je smartphone kun je mooie filmpjes maken. Maar hoe krijg je die filmpjes gemakkelijk op je computer?

Om de filmpjes die je gemaakt hebt met je smartphone op je computer te krijgen, kun je dezelfde technieken volgen als om foto’s op je computer te krijgen. Toch is er een belangrijk verschil: een filmpje is veel groter, zodat je heel wat van je wifi netwerk verbruikt als je eerst de filmpjes laat uploaden naar bijvoorbeeld Dropbox. Staat je Dropbox ingesteld staat om te synchroniseren met 1 of meer toestellen? Dan heb je nog per toestel een download van die grote bestanden.
Voor filmpjes (zeker grotere filmpjes) wil je het liever zo niet aanpakken. Hoe dan wel?
Heb je meerdere opnames gemaakt, doe dan een eerste opkuis op je smartphone zelf. Bekijk alle filmpjes en wis die waar enkel je voeten op staan of waar er niets op te zien is. Hou enkel die filmpjes over waar je wat aan hebt.
Na de eerste voorselectie, kun je de resterende filmpjes nu op je computer plaatsen. Wegens de grote bestanden doe je dit best door je smartphone met een usb-kabel te verbinden met je computer.
Hierna start je verkenner op. Als alles goed verlopen is, krijg je een extra toestel (namelijk je smartphone) te zien.
Door hierop te klikken, kun je bladeren op het interne geheugen van je smartphone (Phone) of zelfs het SD-kaartje (indien van toepassing).
Ik heb op mijn smartphone ingesteld dat foto’s en filmpjes worden opgeslagen op het sd-kaartje. Heb jij niets speciaals ingesteld, dan staan ze waarschijnlijk in het interne geheugen.
Door verder door te klikken, zou je een mapje DCIM moeten zien staan. Dat is het mapje waar Android je foto’s en filmpjes in plaatst.
Hierbinnen vind je een mapje ‘Camera’ en daarbinnen staan alle foto en video bestanden.
Je kunt deze nu eenvoudig van hieruit kopiëren naar je harde schijf op je computer.
Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *