Heerlijke pannenkoekjes met havermout

Heerlijke pannenkoekjes met havermout

Pannenkoeken bakken is altijd goed! Deze  pannenkoekjes met havermout zijn heerlijk als ontbijt, maar kunnen evengoed als vieruurtje of bij de koffie. Ze zijn lekker licht, gezond en gemakkelijk te maken.  

Zo maak je ze:

Nodig, voor 4 personen:

  • 50 gram havermout
  • 1,5 dl ongezoete amandelmelk
  • 2 eieren
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • stevia naar smaak
  • scheutje maïsolie om te bakken

Doen:

  1. Doe alle ingrediënten-behalve de maïsolie- in de blender en mix fijn.
  2. Dit is heel belangrijk: Laat het beslag 5 minuten rusten.
  3. Smeer met een borsteltje wat maïsolie in een pan, en schep een lepel beslag in de hete pan. Bak het pannenkoekje langs beide zijden.
  4. Serveer goed warm met vers fruit en een streepje honing.

Tips

  • Terwijl het beslag even rust kan je alvast het fruit  in blokjes snijden.
  • Je kan allerlei seizoensfruit gebruiken om met deze pannenkoekjes te serveren.
  • Was je fruit en laat de schil eraan, want de voedzaamste inhoudstoffen zitten net onder de schil.
  • Deze pannenkoekjes zijn heerlijk met een streepje honing, maar ook met gembersiroop zijn ze om van te smullen. Een aanrader!

Wist je dat?

  • Havermout een gezonde keuze is? Meer receptjes vind je hier: waarom havermout eten een goed idee is.
  • Je zelfs koekjes kunt bakken met havermout?
  • Ook diabetici van deze heerlijke pannenkoekjes kunnen smullen?
  • Deze pannenkoekjes een gezond en evenwichtig ontbijt voor je zijn? Ze bevatten gezonde granen en zuivel. Met een flinke portie fruitsalade erbovenop heb je alles wat je nodig hebt om de dag energiek te starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *