Tijd om eens wat anders te doen met havermout. Lekker deeg kneden met de hand helpt om te ontstressen en het is heerlijk om samen met de kinderen aan de slag te gaan. Nadien houden ze er ook nog een lekker én gezond koekje aan over!
Nodig: ( voor ongeveer 16 koekjes)
- 125 gram volkoren speltbloem
- 125 gram witte speltbloem
- 100 gram havermout
- 1 theelepel bakpoeder
- anderhalve dl olie (ik gebruik maïsolie)
- 100 gram kokosbloemsuiker/ bruine suiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- een kopje rozijnen/chocoladevlokken/ gedroogde veenbessen/gedroogde goijbessen
Doen:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Meng de olie met de suiker, het ei en het vanille-extract. Voeg hieraan de bloem toe, vervolgens de havermout en de rozijntjes/chocoladevlokken/veenbessen/goijbessen. Als je deeg niet genoeg samen kleeft voeg je er wat olie bij en kneed je even extra voor je balletjes begint te draaien.
- Maak van het deeg kleine balletjes van ongeveer 2 eetlepels volume. Schik ze op je bakplaat die bedekt is met bakpapier. Druk de balletjes plat met een lepel.
- Zet ze een 8 minuten in de oven.
- Draai de koekjes om en bak nog een 8-tal minuten.
- Laat de koekjes nog 5 minuten rusten op de bakplaat en laat de koekjes dan verder afkoelen op een rooster.
- Genieten!
Wist je dat?
Havermout een keigezonde keuze is? Waarom? Dat lees je allemaal hier: waarom havermout eten een goed idee is.
Eén gedachte over “ Havermoutkoekjes om duimen en vingers van af te likken”