Hartige spinazietaart om van te genieten

Deze spinazietaart tover ik niet alleen op tafel voor vegetarische gasten…het hele gezin is dol op dit lekkere warme gerecht. Ook eens proberen?

Nodig:

  • rol kruimeldeeg
  • 1 pakje diepvriesspinazie met room (ontdooid)
  • 3 eieren
  • 60 gram gemalen kaas
  • 1 dl room/ koffieroom
  • nootmuskaat
  • peper (en zout)

Doen:

  1. Verwarm de spinazie in een pan en kruid bij met nootmuskaat.
  2. Rol ondertussen het kruimeldeeg uit en leg op het bakpapier in een ronde ovenschaal met hoge randen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Klop de eieren los en giet de spinazie bij de geklutste eieren. Meng goed.
  5. Giet dit mengsel op het kruimeldeeg.
  6. Bestrooi met de gemalen kaas.
  7. Zet de taart midden in de oven en laat 30 minuten bakken.
  8. Snij in punten en dien warm op.
  9. Heerlijk!

spinazietaart_1038px

  • Wist je dat?
    • Je voor dit recept ook gewoon spinazie uit de tuin kan gebruiken? Dan ga je zo te werk:
      1. Spoel de spinazie even voor je hem in een ruime pot doet met een bodempje water op een laag vuurtje.
      2. De spinazie zal erg snel slinken. Eenmaal geslonken kruid je met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout.
      3. Mix de groente en voeg er een scheutje room aan toe.
      4. Dit mengsel meng je met de geklutste eieren en giet je op het kruimeldeeg.  Vanaf hier volg je het bovenstaande recept, vanaf punt 5.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *