Deze spinazietaart tover ik niet alleen op tafel voor vegetarische gasten…het hele gezin is dol op dit lekkere warme gerecht. Ook eens proberen?
Nodig:
- rol kruimeldeeg
- 1 pakje diepvriesspinazie met room (ontdooid)
- 3 eieren
- 60 gram gemalen kaas
- 1 dl room/ koffieroom
- nootmuskaat
- peper (en zout)
Doen:
- Verwarm de spinazie in een pan en kruid bij met nootmuskaat.
- Rol ondertussen het kruimeldeeg uit en leg op het bakpapier in een ronde ovenschaal met hoge randen.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Klop de eieren los en giet de spinazie bij de geklutste eieren. Meng goed.
- Giet dit mengsel op het kruimeldeeg.
- Bestrooi met de gemalen kaas.
- Zet de taart midden in de oven en laat 30 minuten bakken.
- Snij in punten en dien warm op.
- Heerlijk!
- Wist je dat?
- Je voor dit recept ook gewoon spinazie uit de tuin kan gebruiken? Dan ga je zo te werk:
- Spoel de spinazie even voor je hem in een ruime pot doet met een bodempje water op een laag vuurtje.
- De spinazie zal erg snel slinken. Eenmaal geslonken kruid je met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout.
- Mix de groente en voeg er een scheutje room aan toe.
- Dit mengsel meng je met de geklutste eieren en giet je op het kruimeldeeg. Vanaf hier volg je het bovenstaande recept, vanaf punt 5.
- Je voor dit recept ook gewoon spinazie uit de tuin kan gebruiken? Dan ga je zo te werk: