Hang eens een woord aan je muur!

Een leuk en eenvoudig ideetje uit het programma Fabriek Romantiek is het maken van een woord om aan je muur te hangen, bestaande uit grote houten letters die elk op een andere manier afgewerkt zijn.

Hieronder lees je hoe wij te werk gaan met het woord ‘DROOM’.

  • We maken met een tekstverwerker of tekenprogramma de letters op A4 formaat in het lettertype dat we leuk vinden. Wij kiezen voor Cooper Black. Elke letter bewaren we als een aparte afbeelding.
  • We printen de letters in het gewenste formaat om een sjabloon te bekomen. Hiertoe kunnen we gebruik maken van de site blockposters om van een afbeelding een poster te maken, bestaande uit meerdere A4 pagina’s. Je laadt je letter op, kiest hoeveel pagina’s breed je poster moet zijn en kunt het resultaat downloaden als een pdf. Je kunt de letter nu afdrukken op A4, vervolgens de pagina’s aan elkaar bevestigen met plakband en uitknippen.
  • Vervolgens tekenen we de omtrek van de letter over op een houten plaat. Je kunt hiervoor hout naar eigen keus gebruiken zoals bvb. MDF of multiplex.
  • Met de decoupeerzaag zaag je de verschillende letters zo nauwkeurig mogelijk uit. Om te starten kun je eerst een aantal gaten boren waar je zaagblad in past. Ga achteraf met schuurpapier over alle randen.
  • Elke letter kun je vervolgens afwerken met het materiaal naar keuze. Wij werken elke letter af op een andere manier:
    DDe ‘D’ wordt eerst beschilderd met een zwarte verf. Vervolgens gaat er een laag goudverf over. Je kunt nu met schuurpapier stukken van de goudverf afschuren zodat je een verweerde look krijgt.

R

 

 

De ‘R’ wordt ingesmeerd met lijm en vervolgens beplakt met behangpapier. Je kunt hier een leuk motiefje naar eigen smaak voor gebruiken. Wij gebruiken hier een behangpapier met letters.

 

O stof

 

De ene ‘O’ werken we af met stof. De stof vullen we met kussenvulling.

 

 

O verf

 

 

De andere ‘O’ schilderen we met een spuitverf. We kiezen hier voor een glansverf voor een mooi effect.

 

M

 

 

De ‘M’ wordt op een natuurlijke manier afgewerkt. Eerst kleven we met een lijmpistool takjes op de letters. Vervolgens vullen we aan met stukjes mos.

 

 

 

  • Op de achterkant van de letter bevestig je met 2 schroeven een stuk stevige ijzerdraad om je letters op te hangen. Tip: door een doordachte plaatsing van de schroeven kun je zo bekomen dat je letters schuin hangen.
  • Tenslotte boor je voor elke letter één (of twee) gat(en) in de muur. Een plug en schroef/haakje volstaan om je letters op te hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *