Groenten eten die typisch zijn voor het seizoen is niet alleen gezond. Het is ook een handige manier om variatie in je menu te brengen. Maar wat schaft de pot? Snuister in onze recepten en vindt het perfecte gerecht!
- aardappelen: aardappelplakjes in de oven, koken met stoom: aardappelen met kabeljauw, mosterdsaus en aardappelen
- knolselder: Knolselderfrietjes met tomatencoulis
- pastinaak: groentenchips
- paddenstoelen: gevulde courgette met shiitakes
- prei: Winterse hutsepot
- pompoen: pompoensoep, spaghettipompoen
- koolraap
- rode biet: groentenchips, rode bietchutney
- rode kool
- rammenas
- savooikool
- schorseneren
- spruiten: Winterse hutsepot
- uien: Hete bliksem, Balletjes in Luikse stroop
- veldsla
- witloof: Witloofsoep met appeltjes, gevuld witloof
- witte kool
- worteltjes: Kippenquiche
Hou Zenspiratie in de gaten! Er volgen nog meer recepten waarin deze seizoensgroenten zullen worden gebruikt:
- Knolselder-pastinaakfrietjes met veenbessen en vegi-balletjes (favoriet voor de kids!)
- Spruitjespuree met spekjes