Een gehaktbrood kan zo lekker zijn. Deze zomerse versie zit boordevol groenten en een fetavulling en het is nog snel klaar ook. Smullen!
Nodig: ( voor 3 personen)
- 500 gram gemengd gehakt (varkens-runds)
- 1 fijngesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 1 ei
- een halve kop paneermeel
- 1 eetlepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- fijngesnipperde peterselie naar smaak
- 50 gram feta
Doen:
- Meng alle gesneden groenten met het paneermeel, het ei en de kruiden.
- Meng nu het gehakt door het mengsel.
- Schep de helft van het mengsel in je microgolfschaal.
- Snij de feta in balkjes en schik ze in het midden van je laagje gehakt met groenten.
- Giet de rest van het mengsel over de feta heen. Druk het vlees een beetje aan. Leg het deksel van je microgolfschaal op de schaal.
- Zet de schaal voor 15 minuten op 800 watt.
- Laat het Grieks gehaktbroodje even rusten. Als het wat afgekoeld is kan je het vet VOORZICHTIG uit de schaal gieten.
- Schik op een schaal en snij in plakken net voor het opdienen.
Tips:
- Liever meer vlees? Gebruik 1 kg gehakt ipv van een halve, doe een extra eitje in het vleesmengsel en gebruik dubbel zoveel feta en kruiden. Dat maakt je broodje een stuk steviger, maar ook calorierijker…
- Ik serveer dit Grieks gehaktbroodje met aardappeltjes uit de oven. Maak eerst je aardappeltjes oven klaar, want dit gehaktbroodje haalt de aardappeltjes razendsnel in! In deze versie zitten al best veel groentjes, maar je kan er altijd wel een groen slaatje bij serveren met een mosterd vinaigrette.
- Restje over? Geen probleem, gekoeld met wat sla en wat mosterd is dit een heerlijke lunch. Probeer ook eens tussen een broodje.