Gepofte aardappel met prei en brie in de airfryer

Gepofte aardappel met prei en brie in de airfryer

Gepofte aardappelen zijn op zich al lekker! Met een vulling van prei en brie wordt dit echt een heerlijk gerechtje om duimen en vingers af te likken. En het is nog vegetarisch ook!

Nodig: voor 4 personen:

  • 8 aardappelen
  • 2 preien
  • lente-ui
  • bieslook
  • 1 pakje brie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje zwarte peper

Doen:

  1. Spoel de aardappelen, schrob ze schoon. Dep ze daarna droog. Schik ze op de grillpan.
  2. Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 200°C. Steek de grillpan met de aardappelen daarna voor 25 minuten in de airfryer. Controleer of ze zacht zijn door er even in te prikken. Als ze nog hard zijn zet je de aardappelen een extra 5 minuten in de airfryer.
  3. Maak ondertussen de prei schoon en hak deze fijn. Stoof de prei in de olijfolie. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Haal de gepofte aardappelen uit de airfryer en snijd het bovenste gedeelte van de aardappel af. Hol ze met een theelepel uit. Doe de aardappelkruim bij de gestoofde prei. Vul de aardappel nu met het mengsel.
  5. Snijd de brie in dunne plakjes en verdeel over de gevulde aardappelen. Schuif de aardappelen opnieuw 2 minuten in de hete airfryer op 200°C tot de kaas gesmolten is.
  6. Snipper ondertussen de lente-ui en de bieslook fijn. Haal de aardappelen uit de oven, bestrooi met lente-ui en bieslook en serveer meteen.

Tips:

  • Je hoeft deze gepofte aardappelen niet te vullen. Puur zijn ze ook super lekker!
  • Met twee aardappelen per persoon is dit een op zich staand vegetarisch gerecht, maar het kan ook als bijgerecht natuurlijk, bij de barbecue bijvoorbeeld. Voorzie dan 1 aardappel per persoon.
  • Gepofte aardappelen kan je met van alles vullen. Een leuke manier om de restjes in je koelkast meet te verwerken: wat erwtjes, ham, ei, zalm.
  • Nog lekkerder met je eigen geteelde aardappelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *