Deze thee oogt mooi om te serveren. Het doet een beetje denken aan vakantie, cocktails, luxe. Als je deze thee geproefd hebt zal je er regelmatig van willen genieten. Dat is trouwens een goed idee.
Deze gemberthee regelmatig drinken geeft je een supergoed gevoel.
Nodig:
- een duim gemberwortel
- een stengel citroengras
- een biolimoen
- honing
- een groot glas
Doen:
- Schil de gember en snijd in plakjes. Plet de plakjes met de platte kant van je mes om alle vezels te breken. Zo komen alle inhoudsstoffen straks gemakkelijker vrij.
- Plet ook de stengel citroengras. Je kan de stengel halveren als je dat wilt.
- Snijd de limoen in schijfjes.
- Kook water.
- Doe 6 plakjes gember in een glas. Voeg er twee schijfjes limoen bij samen met het citroengras.
- Overgiet met het hete water. Even roeren.
- Doe er nu pas 1/2 tot 1 theelepel honing bij.
- Geniet met volle teugen van deze pure en keigezonde thee!
Tip:
- Als je de citroenstengel niet halveert kan je hem rechtop zetten in het glas. Dat oogt mooi, en je kan er je thee mee roeren om alle inhoudsstoffen los te maken.
- Je bewaart de rest van de gemberwortel het best in het donker in een glazen pot die niet volledig is afgesloten.
- Citroengrasstengels kan je drie weken bewaren in de koelkast, in een zakje, of het bakje waarin je de stengels kocht.
Wist je dat?
- Je een stuk gemberwortel in een bloempot kan steken met wat aarde. De wortel zal beginnen schieten. Deze plant kan je gewoon in huis laten groeien zoals een kamerplant. Je krijgt mooi ogend loof dat nog lekker is ook! Het loof kan je fijn geknipt gebruiken in salades. Het heeft een zachtere smaak dan de wortel zelf en geeft een frisse toets aan je salades!
Korting
Lezers van ons artikel kunnen korting krijgen met de code zenspiratie10 in de webshop G’nger. Je kunt de gemberwortel in het artikel dan vervangen door praktisch en superlekker gembersap!