Geluksthee, overheerlijk en keigezond!

Deze thee oogt mooi om te serveren. Het doet een beetje denken aan vakantie, cocktails, luxe. Als je deze thee geproefd hebt zal je er regelmatig van willen genieten. Dat is trouwens een goed idee.

Deze gemberthee regelmatig drinken houdt je gezond.  En als je je wat ziekjes voelt, dan helpt dit warme drankje je er weer bovenop!

Nodig: 

 • een duim gembegeluksthee_ingredienten_1038pxrwortel
 • een stengel citroengras
 • een biolimoen
 • honing
 • een groot glas

Doen: 

 1. Schil de gember en snijd in plakjes. Plet de plakjes met de platte kant van je mes om alle vezels te breken. Zo komen alle inhoudsstoffen straks gemakkelijker vrij.
 2. Plet ook de stengel citroengras. Je kan de stengel halveren als je dat wilt.
 3. Snijd de limoen in schijfjes.geluksthee_bereiding_1038px
 4. Kook water.
 5. Doe 6 plakjes gember in een glas. Voeg er twee schijfjes limoen bij samen met het citroengras.
 6. Overgiet met het hete water. Even roeren.
 7. Doe er nu pas 1/2 tot 1 theelepel honing bij. Dat doe je nu pas omdat honing die overgoten wordt met kokendheet water zijn werking verliest, en dat willen we niet.
 8. Geniet met volle teugen van deze pure en keigezonde thee!

Tip:

 • Als je de citroenstengel niet halveert kan je hem rechtop zetten in het glas. Dat oogt mooi, en je kan er je thee mee roeren om alle inhoudsstoffen los te maken.
 • Je bewaart de rest van de gemberwortel het best in het donker in een glazen pot die niet volledig is afgesloten.
 • Citroengrasstengels kan je drie weken bewaren in de koelkast, in een zakje, of het bakje waarin je de stengels kocht.

Wist je dat?

 • Deze thee niet alleen overheerlijk is, maar ook keigezond? Als je wat ziekjes voelt kan je deze thee voor jezelf zetten. Wedden dat je je de volgende dag al wat beter voelt? Toch ziek? Blijf deze thee drinken, je geraakt er sneller weer bovenop!
 • Gember zowat een wonderwortel is… Het is een sterk antiviraal middel. Dat wil zeggen dat gember een echte aanrader is als je je wat grieperig voelt. Enkele andere eigenschappen op een rijtje: verbrandt calorieën, ontgift het lichaam, sterke antioxidant, ontspant, hoofdpijnbestrijder, goed bij darmklachten, koorts, verkoudheid, ontstekingsremmend, ondersteunt spijsvertering, goed tegen reisziekte, verwarmend,…
 • Je een stuk gemberwortel in een bloempot kan steken met wat aarde. De wortel zal beginnen schieten. Deze plant kan je gewoon in huis laten groeien zoals een kamerplant. Je krijgt mooi ogend loof dat nog lekker is ook! Het loof kan je fijn geknipt gebruiken in salades. Het heeft een zachtere smaak dan de wortel zelf en geeft een frisse toets aan je salades!
 • Citroengras heel gezond is? Citroengras is een goed middel bij griep, verkoudheid, hoest, koorts en bronchitis. Citroengras heeft een zuiverende werking op het menselijk lichaam.
 • De limoen in deze thee zorgt voor een flinke vitamine C boost? De vitamine C blijft dankzij de limonine langer in het lichaam werkzaam. Limoen regelmatig gebruiken helpt bij leverkwalen, reuma, keelpijn. Het versterkt het immuunsysteem.
 • Honing meer dan zoet is… Het is als het ware een natuurlijk antibiotica. Het heeft een bacterie- en schimmelremmende werking. Daarom verzacht honing keelpijn. Boordevol antioxidanten beschermt het tegen kanker, hart-en vaatziekten. Het is een probiotica (zit boordevol ‘vriendelijke’ bacteriën) en houdt zo de darmflora in balans.  Het verhoogt het uithoudingsvermogen. Het helpt de inhoudstoffen in deze thee los te maken, zodat hun werking versterkt.

Korting

Lezers van ons artikel kunnen korting krijgen met de code zenspiratie10 in de webshop G’nger. Je kunt de gemberwortel in het artikel dan vervangen door praktisch en superlekker gembersap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *