Geld besparen doe je zo

Geld besparen doe je zo

Heb je soms het gevoel dat alles alleen maar duurder wordt. Misschien is dat ook wel zo! Hoe kun je toch geld besparen?

Deze eenvoudige tips kun je snel uitvoeren om heel wat geld te besparen (geld dat je dan kan sparen of gebruiken voor leukere dingen).

  • Neem een douche en geen bad. Als je een douche neemt, verbruik je veel minder water dan wanneer je een bad neemt. Als je ook nog eens een waterbesparende douchekop hebt geïnstalleerd, wordt het verschil zelfs nog veel groter. Zie ook https://www.zenspiratie.be/10-tips-om-water-te-besparen/ voor meer tips om water te besparen.
  • Gooi minder eten weg. Is er nog heel wat eten over, vries het dan in om er op een later moment nog eens van te kunnen eten. Is er maar een beetje over, verwerk dit dan in de maaltijd voor de volgende dag of maak er een slaatje van dat je de volgende dag op je werk kunt opeten. Is afvalvrij leven iets voor jou?
  • Maak een boodschappenlijstje. Maak steeds een boodschappenlijstje vooraleer je gaat shoppen en hou je dan ook aan je lijstje! Lees zeker onze tips in Zinvol boodschappen doen ook.
  • Ga niet winkelen met honger. Als je winkelt met een hongerig gevoel, dan ben je geneigd om meer etenswaren en snoep te kopen dan wanneer je een voldaan gevoel hebt in je maag. Zorg er daarom steeds voor dat je pas shopt als je geen hongerig gevoel hebt.
  • Vergelijk leveranciers. Vergelijk af en toe de verschillende leveranciers en kijk of je niet goedkoper bent door te veranderen van leverancier. Doe dit voor je elektriciteit, gas, internet en gsm abonnement op regelmatige basis. Misschien kun je intekenen op een groepsaankoop?
  • Vaste lasten verminderen. Aan sommige vaste lasten zoals je hypotheek, belastingen kun je niet onderuit. Maar heb je al die abonnementen wel nodig: tijdschriften, krant, netflix, bloemen, maaltijdboxen, sportschool? Ga met de grove borstel door je abonnementen en bespaar tientallen tot honderden euro’s per maand.
  • Verkoop spullen. Misschien heb je spullen die je nooit meer gebruikt. Door ze te verkopen, heb je extra geld en creëer je meer rust in je huis. Opruimen begint met een goed plan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *