Geef inbrekers geen kans

Niemand heeft graag inbrekers over de vloer. Met een aantal eenvoudige tips, maak je het inbrekers het leven zuur.

  • Investeer in goede sloten. Kies voor meerpuntsloten. Dit zijn sloten die op meer dan 1 punt sluiten, zodat het moeilijker wordt voor inbrekers om het slot te forceren. De aankoopprijs is hoger, maar je bespaart je een hoop ellende.
  • Sluit je deuren en ramen. Sluit altijd je deuren en ramen, niet alleen ‘s nachts maar altijd als je weggaat. Hoe goed je slot ook is, als je je deur of raam niet sluit, maak je het wel extra makkelijk voor inbrekers. Plaats je raam ook niet op kiepstand. Op deze manier is het raam niet meer op meerdere punten gesloten en maak je het inbrekers extra makkelijk. Gebruik liever het ventilatierooster van je venster als je niet thuis bent.
  • Laat geen hulpmiddelen rondslingeren. Verberg je sleutels niet in een bloempot of onder de deurmat. Ondertussen is dit waarschijnlijk de eerste plaats waar gekeken wordt. Laat ook geen gereedschap of ladders in je tuin rondslingeren.
  • Simuleer aanwezigheid. Geef de indruk aan de buitenwereld dat er iemand thuis is, ook al ben je weg. Je kunt dit doen door een domotica systeem dat ervoor zorgt dat bepaalde lichten aan en uit gaan, rolluiken op en neer. Een alternatief is om bepaalde lichten via tijdschakelaars aan te laten gaan. Laat wat speelgoed in de tuin of een glas op een tuintafel staan om de indruk van aanwezigheid te geven. Ben je voor langere periode weg, vraag dan aan de buren om de brievenbus te legen en om de rolluiken af en toe omhoog en omlaag te doen.
  • Mijd sociale media. Verkondig niet op sociale media dat je op reis gaat en hoe lang je weg blijft. Inbrekers kijken en luisteren namelijk mee. Hang om die reden ook geen briefje aan je voordeur dat je er niet bent.
  • Breng extra hindernissen aan. Maak het wat extra moeilijk met eenvoudige ingrepen. Zorg voor een bezem in de geleider van je schuifraam, zet een leeg blikje op een deurklink zodat er lawaai is als het valt, bevestig een magneetcontact alarm aan de deur om lawaai te maken. Installeer een buitenverlichting met een bewegingssensor.
  • Etaleer geen kostbaarheden. Plaats kostbare voorwerpen uit het zicht van voorbijgangers. Zet ook de verpakking van je gloednieuwe reuze led tv niet op de stoep bij het papierafval. Dat trekt te veel de aandacht, ook van inbrekers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.