Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Digidokter (online): Gezondheidsapps

30 januari @ 09:30 - 10:30

Sommige apps toveren je smartphone of tablet om in een hartslagmeter, een stappenteller of een slaapcoach. Andere apps helpen je om te stoppen met roken of die je een seintje geven wanneer het tijd is voor je medicijnen. Nog andere apps gaan zover om een diagnoses te stellen of te suggereren.

Echt betrouwbaar en accuraat zijn deze gezondheidsapps echter zelden – ook niet in combinatie met zogenaamde ‘activiteitstrackers’. Bovendien is geen controle op de medische inhoud, en er bestaat ook nog geen keurmerk. “Iedereen die dat wil kan een gezondheidsgerelateerde app op de markt brengen, ook kwakzalvers of mensen zonder kennis van zaken”, zo staat het scherp geformuleerd op de website van Test-Aankoop.

Maar dat betekent nog niet dat alle gezondheidsapps en gadgets waardeloos zijn. In deze demo/lezing brengen we het nut van gezondheidsapps terug tot de juiste dimensies. We geven een overzicht van ‘eHealth’-apps en apparaten. Maar we staan ook stil bij privacy-vraagstukken, verbonden aan de exponentiële groei van ‘big data’.

Tot slot zoomen we nog wat verder uit om de weg te wijzen naar betrouwbare medische informatie online. Twee van de drie Vlamingen zoeken immers medische informatie op het internet, maar een kritische attitude is hierbij onontbeerlijk.

Tijdens deze webinar kan je via het chatvenster bij een tweede Digidokter (chatmoderator) terecht met al je digitale vragen!

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
09:30 - 10:30
Site:
https://www.vormingplusmzw.be/digidokter-online-gezondheidsapps-0

Organisator

Vormingplus MZW
Site:
https://www.vormingplusmzw.be/

Locatie

online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *