Eenvoudig knoflook pellen

Knoflook gebruiken in de keuken is een gezond en lekker idee. Vanaf nu is het gedaan met het gepeuter om de vliesjes rond de knoflook los te krijgen. Met de volgende tip zijn je knoflookteentjes helemaal klaar om te kokkerellen.

Nodig:

Doen:

  1. Je legt het knoflookteentje op de plank.
  2. Je legt je brede mes op het knoflookteentje.
    KnoflookPletten_1038px
  3. Je drukt met je hand lichtjes op het mes tot je een krak hoort.
  4. Je legt het mes opzij en neemt het knoflookteentje. Alle vliesjes kan je nu gemakkelijk los maken.
    Eenvoudig knoflook pellen
  5. Klaar voor het volgende teentje!
    KnoflookGepeld_1038px

Niet duidelijk? Bekijk het filmpje:

Tip: 

  • Vergeet het middelste deeltje niet uit het knoflookteentje te halen voor je het gebruikt tijdens het koken. Dat haalt de scherpe smaak uit de look.
  • Handen die ruiken naar look? Wrijf  je handen na het snijden van look in met wat keukenzout en spoel je handen daarna met water.
  • Knoflook gegeten? Wat peterselie eten kan de geur sterk verminderen.

Wist je dat?

  • Knoflook gebruiken in de keuken niet alleen lekker is, maar ook erg gezond voor hart- en bloedvaten? Daarnaast bevat knoflook antistollende, schimmelwerende en antioxidante stoffen.
  • Om alle voedingskracht van knoflook te kunnen benutten, het verstandig is om de gesneden of geperste knoflook 10 minuten te laten staan en dan pas te verwerken? Tijdens de korte rusttijd worden alle krachtige verbindingen geactiveerd.
  • Knoflook al in 1500 v.C. in Egypte werd gebruikt als medicijn bij talrijke kwalen zoals hartziekten, wonden, tumoren, parasieten en hoofdpijn?

Knoflook vervangt geen doktersadvies.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *