Eenvoudig back-uppen van alle e-mails in je Gmail account

Gmail is fantastisch. Al je e-mails komen op je account toe en je kunt ze van overal ter wereld raadplegen. Maar wat als er iets zou mislopen bij Google? Ben je dan alles kwijt of heb je een goede back-up van alle e-mails?

Is er een groot risico om je e-mails bij Gmail kwijt te raken? Waarschijnlijk niet. Maar om absoluut zeker te zijn dat je die jaren aan e-mails die op je Gmail account staan niet kwijt raakt, kun je zelf best de nodige maatregelen treffen.

Een goede applicatie om je e-mails te back-uppen op de harddisk van je computer is Gmvault. Je kunt de applicatie downloaden van de website Gmvault.org. Na installatie krijg je op je desktop een icoon te zien.

gmvault_icon

De eerste keer moet je Gmvault nog toegang verlenen tot je Gmail account. Dubbelklik op het Gmvault-shell icoon zodat je het volgende ziet:

gmvault_shell

Tik nu vervolgens dit commando in en druk op enter:

gmvault sync naam@gmail.com

waarbij je naam vervangt door je eigen gmail account. Door vervolgens nogmaals op enter te drukken, wordt je brower geopend zodat je kunt inloggen op je Gmail account en toestemming kunt geven aan Gmvault op je Gmail account door op ‘Allow access’ te klikken.

gmvault_toegang_gmail

Na deze toestemming, ga je terug naar de openstaande Gmvault shell en klik je op enter. Hierna begint de synchronisatie van je e-mails.

Let op: de eerste keer (en afhankelijk van het aantal e-mails die in je Gmail account aanwezig zijn) kan dit lang duren.

Om nu je e-mails op regelmatige tijdstippen te back-uppen, kun je volgend commando gebruiken:

gmvault sync -t quick naam@gmail.com

Hiermee worden enkel de nieuwe e-mails gesynchroniseerd naar je harde schijf van je computer, zodat dit veel sneller gaat dan de oorspronkelijke back-up.

Meer weten?

 • Lees zeker het artikel 5 tips voor een goede back-up eens
 • Gmvault kun je downloaden op gmvault.org
 • Tik in de Gmvault-shell eens het volgende in:
  gmvault -h

  Hiermee zie je de mogelijke opties die beschikbaar zijn.
  gmvault_help
  Zo kan het restore commando gebruikt worden om alle e-mails terug in je Gmail account te krijgen als je deze ooit zou kwijtraken.

 • De back-up komt standaard in de directory C:\Users\usernaam terecht. Je kunt dit aanpassen door het commando aan te vullen met -d gewenste_folder. Bijvoorbeeld:
  gmvault sync -t quick naam@gmail.com -d C:\bestanden\gmail_backup

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *