Eenvoudig artikels vanuit je browser bewaren in evernote op je Android smartphone

evercliplogoAndroid: Hoe vaak gebeurt het niet dat je een interessant artikel op internet ziet op je smartphone of een link in twitter? Helaas heb je op dat moment niet de tijd om het volledig te lezen of leest het niet gemakkelijk genoeg op dat kleine smartphone scherm. Zou het niet gemakkelijk zijn dat je deze artikels of links direct kunt bewaren in evernote zodat je ze later kunt lezen?

 

Als je (net als ik) evernote gebruikt als je digitale archief, is het aangewezen dat je dit digitale archief ook kunt gebruiken op je Android smartphone. Voor het raadplegen van je digitale archief en het manueel toevoegen van teksten en foto’s volstaat het om de Android Evernote app te installeren. Met de standaard app is het echter niet mogelijk om volledige pagina’s vanuit je browser in evernote te kopiëren, enkel de URL.

Om toch volledige pagina’s vanuit je browser te kopiëren naar je evernote, is het nodig om de EverClip applicatie te installeren. EverClip voegt een extra item toe in je ‘pagina delen’ menu.

Het gebruik is als volgt:

 1. Open de pagina in je browser die je wenst te bewaren en selecteer ‘pagina delen’
  paginadelen
 2. Kies EverClip. Als je hier Evernote – notitie aanmaken kiest, wordt enkel de locatie (URL) van deze wegpagina toegevoegd aan evernote en niet het artikel zelf.
  paginadeleneverclip
 3. Het geel omrande gebied zal bewaard worden in evernote. Je kunt dit met de pijltjes onderaan aanpassen. Indien ok, selecteer dan ‘save’ om het geselecteerde gebied te bewaren.
  everclipkeuzeclipping
 4. Klik tenslotte op ‘Save’. Heb je de pro versie van Everclip dan kun je hier nog een notitieboek en tags toevoegen.
  everclipsave

EverClip bestaat in 2 versies:

 • gratis versie: bevat alle functionaliteit maar komt met reclame.
 • pro versie: zonder reclame en met de bijkomende mogelijkheid om per artikel dat je wilt bewaren je notitieboek en je tags voor evernote te kiezen.

Eén gedachte over “Eenvoudig artikels vanuit je browser bewaren in evernote op je Android smartphone”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *