Een mp3 bericht op Facebook zetten

Een mp3 bericht op Facebook zetten

Een bericht op Facebook zetten is niet zo moeilijk, maar een spraakbericht is niet voorzien. Zo kun je het toch doen.

Na het opnemen van je mp3 spraakbericht wil je dit op Facebook plaatsen. Er is geen mogelijkheid voorzien om dat direct in Facebook te doen. Toch is het mogelijk. Je moet alleen een extra stap volgen.

Mp3 op Facebook plaatsen

Deze extra stap is: upload je bestand op een externe dienst en plaats dan de link op Facebook. Zo doe je het met SoundCloud:

  1. Ga naar https://soundcloud.com/ met je internetbrowser (vb. Google Chrome). Klik op de knop ‘Account maken’ op de SoundCloud hoofdpagina; een pop-up venster zal verschijnen.
  2. Klik op de “Doorgaan met Facebook” knop om te registreren via je Facebook account (of maak een account aan op één van de andere manieren). Mogelijk moet je inloggen op je Facebook-account om deze stap te voltooien of nogmaals klikken op ‘Doorgaan als…’ (met je naam erbij).
  3. Klik bovenaan op ‘Uploaden’. Je kunt nu je mp3 bestand slepen in het kader of klikken op ‘of kies bestanden om te uploaden’ om het mp3 bestand te selecteren via de windows verkenner.
  4. Tijdens het uploaden kun je al een titel ingeven. Klik vervolgens op ‘Opslaan’. Je kunt nu het bestand delen op facebook door op de facebook knop te klikken:

Je krijgt nog een pop-up te zien van facebook waarin je nog een bijkomende tekst kunt plaatsen. Door onderaan op de knop ‘Op facebook plaatsen’ te klikken, staat het gedeeld op facebook.

Tips

  • SoundCloud is uiteraard niet de enige dienst die kan gebruikt worden. Mogelijke alternatieven zijn Chirbit, CloudApp,… Kies gerust de dienst die voor jou het makkelijkst werkt.
  • Maak een filmpje van je geluidsbericht en plaats het zo rechtstreeks op Facebook of plaats het op YouTube en deel de link op Facebook. Een online tool om een mp3 bestand om te vormen naar een filmbestand (mp4) is ZamZar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *