Zoet, sappig, zacht, en moeilijk te snijden…dat is de mango, dacht ik tot voor kort, tot ik een eenvoudige manier ontdekte om de vrucht hapklaar te maken. Hou je eetlepel maar in de aanslag! Een mango hapklaar maken met een eetlepel? Wil je het ook eens proberen? Volg dan deze stappen:
- Kies een mooie, rijpe (zachte) vrucht.
- Snijdt de mango tot tegen de grote pit in twee delen met een scherp mes.
- Neem nu een lepel en schuif deze voorzichtig onder de schil tot bij de pit. Glijdt nu over de pit om het vruchtvlees van de pit los te maken.
- Je hebt nu al één pitloze helft. Doe nu hetzelfde met de andere helft. Al het vruchtvlees is nu los van de pit.
- Snijdt in elke helft een rasterpartoon met het mesje.
- Duw de schil nu naar boven zodat het vruchtvlees in blokjes naar boven komt.
- Nu kan je de blokjes mooi lossnijden!
Smakelijk!