Een leuke wandeling uitstippelen

Je bent overtuigd van de talrijke voordelen van wandelen, zowel voor je conditie als je geluks- en stressniveau. Maar hoe vind je nu een leuke wandelroute?

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van wandelen, lees dan zeker het artikel 10 redenen waarom wandelen in de natuur goed voor je is eens.

Ben je overtuigd? Dan wil je natuurlijk leuke wandelroutes uitstippelen om zoveel mogelijk plezier aan je wandeling te beleven. Een aantal mogelijkheden:

  • Bewegwijzerde wandeling volgen. Je kunt in de plaatselijke toeristische diensten folders verkrijgen met uitgestippelde bewegwijzerde wandelingen. Ook op internet en in bepaalde tijdschriften kun je ze soms terugvinden. Deze wandelingen volgen een vooraf vastgelegde route en hebben een vaste afstand.
  • Wandelknooppunten. Een mooi initiatief zijn de wandelknooppunten. Dit is vergelijkbaar met de fietsknooppunten, maar dan voor wandelaars. In plaats van een vooraf vastgelegd parcours, kun je zelf je wandeling uitstippelen op basis van vaste knooppunten.  Het voordeel is dat je je wandeling zo kort of lang kunt maken als je zelf wilt. De wandelknooppunten zijn wel nog niet in alle regio’s beschikbaar. Je kunt een kaart kopen met alle beschikbare wandelknooppunten of je kunt een wandeling uitstippelen op http://www.wandelknooppunt.be/.  Bovendien is er een app voor op je Android smartphone of iPhone waarbij je een route die je op internet hebt aangemaakt kunt overzetten via een QR code.
  • Google maps. Wil je absolute vrijheid bij het uitstippelen van je wandelroute, dan kun je gebruik maken van websites die het mogelijk maken om door te klikken op een kaart (meestal is dat Google maps) een wandelroute samen te stellen.  Voorbeelden zijn http://www.gpscoordinaten.nl/  en http://www.routeyou.com/. Voordeel is dat je volledig zelf je wandelroute uitstippelt. Meestal voorzien dergelijke diensten bovendien de mogelijkheid om GPS coördinaten te downloaden of een mooie afdruk te maken met een omschrijving en bijhorende kaartjes.

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om mooie wandelingen te maken. Het is niet de bedoeling om hier een compleet overzicht te geven, maar om je een aantal ideeën aan te reiken. Laat zeker niet na om in de commentaren jouw interessante tips en websites te vermelden!

Tips

  • Wil je zien hoe een stuk van het parcours er uitziet? Bekijk dit dan vooraf met Google streetview.
  • Leuke wandelroutes vind je op pasar.

Foto Tim Bartel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *