Een haag van wilgentakken als afscheiding tussen kippenren en moestuin

takkenhaagMet het snoeihout dat je bekomt na het knotten van een wilg kun je leuke dingen doen. Ik maak een haag van wilgentakken die een afscheiding vormt tussen de kippenren en de moestuin.

 

 • Verdeel je snoeihout in grotere/dikkere takken en de kleine twijgjes. Verwijder van de dikkere takken ook alle twijgjes. De dikke takken gebruiken we als steunpalen die in de grond komen. De twijgjes komen ertussen om de haag te vormen.
  snoeiafval wilg
 • Maak steunpalen van gelijke lengte van de dikkere takken. Neem de gewenste lengte en voeg hierbij nog zo’n 20 à 30 cm om de steunpalen in de grond te kunnen vastzetten. Kies hierbij telkens het meest rechte stuk uit.
  Steunstokken
 • Maak gaten in de grond om de steunpalen vast te zetten. Probeer de steunpalen zo recht mogelijk te zetten. Kijk niet teveel naar de lengte: achteraf zagen we alles op gelijke lengte. Ik zet maar langs 1 kant steunpalen. Voor de andere kant gebruik ik de bestaande draad die langs de kippenren staat. Je kunt uiteraard ook 2 rijen steunpalen zetten. De breedte kies je uiteraard volledig zelf. Mijn haag van takken is zo’n 30 cm breed.
  Steunstokken in de grond
 • Als de steunpalen in de grond staan, span je een touw tussen de eerste en de laatste paal op de gewenste hoogte. Teken met een krijtje elke paal af en zaag vervolgens de overtollige stukken weg. Zo verkrijgen alle palen een gelijke lengte.
  Steunstokken inkorten
 • Vervolgens vul je de ruimte tussen de steunpalen met de twijgjes. Je drukt telkens wat aan zodat je één geheel krijgt.
  Vullen met twijgjes

Het afgewerkte resultaat is een afscheiding met volledig natuurlijk materiaal. Bovendien beschermt deze muur van takken mijn moestuin tegen de westenwind.

takkenhaag

Lees zeker ook dit artikel over de tuin op het einde van de winter.

 

Eén gedachte over “ Een haag van wilgentakken als afscheiding tussen kippenren en moestuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *