Een Gmail account aanmaken

Een Gmail account aanmaken

Als je een nieuw e-mail adres wenst aan te maken, dan kun je opteren voor de gratis dienst Gmail. Zo maak je snel een e-mailadres aan.

Om een Gmail account aan te maken, volg je onderstaande stappen

Stap 1: ga in je browser (Google Chrome, Firefox, …) naar mail.google.com

Stap 2: klik onderaan op de knop “Account maken” en kies “voor mezelf

Stap 3: vul de informatie in: voornaam, achternaam, gebruikersnaam en kies een wachtwoord. Het wachtwoord moet je 2x ingeven. Let er goed op dat je 2x hetzelfde wachtwoord intikt. Klik daarna op Volgende.

Hieronder zie je een voorbeeld van dit scherm met de gegevens ingevuld:

Stap 4: vul op dit scherm zeker je geboortedatum en je geslacht in (dit zijn de verplichte velden). Vul je (optioneel) ook je telefoonnummer in, dan ontvang je een SMS met een code. Later kun je dit gebruiken om toegang te verkrijgen tot je Google Account als je er via je wachtwoord niet meer op kunt. Maar het is dus niet verplicht om dit nu te doen.
Klik daarna op Volgende.

Stap 5: kies de personalitatie-instellingen. Je kunt hier het eerste aanvinken namelijk “snelle personalisatie”. Op die manier is de aanmaak van je account snelst voltooid. Later kun je deze instellingen nog steeds wijzigen.
Klik daarna op volgende

Stap 6: bevestig de personalisatie-instellingen en cookies door onderaan op bevestigen te klikken. Bevestig daarna nog de privacy en voorwaarden door onderaan op “Ik ga akkoord” te klikken.

Je Gmail Account is klaar!

Als alles goed verlopen is, krijg je nu je mailbox te zien en is je Google Account succesvol aangemaakt. In je inbox zou je al een welkom mail van Google moeten zijn staan.

Misschien krijg je nog een extra scherm te zien waarop je instellingen kunt doen ivm slimme functies. Je kunt hier kiezen wat je wilt gebruiken. Twijfel je? Kies dan voor “slimme functies gebruiken” en klik op volgende. Je krijgt nu nog de vraag i.v.m. het personaliseren van Google producten. Kies hier terug wat je wenst. Twijfel je? Kies dan voor “Andere Google-producten personaliseren met mijn Gmail-, Chat- en Meet-gegevens”. Klik op klaar om deze instellingen af te sluiten.

Tips

  • Door een gmail account aan te maken maak je niet alleen een email account aan maar direct een Google Account die je op alle plaatsen kunt gebruiken waar je een Google Account voor nodig hebt zoals bijvoorbeeld de Play Store of Google Maps.
  • Het is mogelijk om je e-mails te back-uppen. Hoe je dat doet, lees je hier: Eenvoudig back-uppen van alle e-mails in je gmail account.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *