Doe meer met je smartphone camera dan foto’s maken

Doe meer met je smartphone camera dan foto's maken

Met je smartphone camera kun je natuurlijk foto’s maken. Maar wist je dat je er nog zoveel meer mee kan doen? 

 1. Barcodes lezen. Zowel de gewone barcodes als QR codes kun je inlezen. Naast het zuivere detecteren van wat er op de barcode staat, zijn er vele speciale apps die het mogelijk maken om bijvoorbeeld je klantenkaarten (met barcode) te scannen en te stockeren; links te openen die in een QR code vervat zitten; voedsel te herkennen en de hoeveelheid calorieën, vetten, koolhydraten, suikers, eiwitten en vitamines daarvan te tonen.
 2. Infrarood zien. Het menselijk oog kan geen infrarood zien, je smartphone camera wel. Je kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om te zien of je afstandsbediening van je televisietoestel nog werkt.
 3. Spiegel. Geen spiegel in de nabije omgeving? Je kunt je smartphone camera gebruiken. Vooral een camera aan de voorkant is hiervoor uitermate geschikt.
 4. Scannen naar Evernote. Evernote kun je gebruiken als een grote digitale verzamelmap voor alles wat je ooit nog moet kunnen terugvinden. Je kunt er je facturen, kastickets, verlanglijstjes, todo’s, samenvattingen van boeken en nog zoveel meer in bewaren. Zoeken is heel eenvoudig in evernote zodat je snel alles kunt terugvinden. Met de Evernote app is het mogelijk om via je smartphone camera foto’s direct in Evernote op te slaan.
 5. Facturen betalen. Met de app van Doccle is het mogelijk om papieren overschrijvingsformulieren te scannen en direct te betalen. Met de Scan & Pay functionaliteit kun je een factuur inscannen. Hierbij wordt het bedrag, de naam, het rekeningnummer en de gestructureerde mededeling herkend en ingevuld. Je hoeft hierna enkel nog op betalen te klikken. Sneller en handiger kan niet!
 6. Gebruik als zaklamp. Niet zozeer de camera maar de bijhorende flitser kan perfect dienst doen als zaklamp. Een zaklamp die je steeds bij je hebt.
 7. Hartslag monitor. Er bestaan apps voor je smartphone die je camera gebruiken om je hartslag te meten. Super handig, maar besef wel dat de betrouwbaarheid hier soms wat minder is.
 8. Camera rekenmachine. Je schrijft een rekensom op papier. Je scant deze in met je smartphone camera en krijgt de oplossing te zien. Het kan met de Photomath app. Het is zelfs mogelijk om vergelijkingen met onbekenden op te lossen. Hierbij krijg je alle stappen van de oplossing (met uitleg) te zien en indien mogelijk een grafische voorstelling. Hier bijvoorbeeld de oplossing van 3x + 4 = 5. Dit is de geschreven formule:
  en dit de oplossing:
 9. Moeilijk leesbare tekst leesbaar maken. Tekst die ondersteboven staat en waar je moeilijk bij kan, tekst die veel te klein is om goed te kunnen lezen: maak er een foto van. Achteraf kun je die foto gemakkelijk omdraaien of er op inzoomen zodat je de tekst toch kunt lezen.
 10. Vertalen van tekst. Met de Google Translate app is het mogelijk om teksten direct te vertalen door er met je camera op te richten.
 11. Voorwerpen herkennen. Speciale apps laten je toe om voorwerpen te herkennen door er een foto van te maken. De CamFind app zegt je waarover je foto gaat en toont ook gelijkaardige afbeeldingen en zoekresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *