DIY een mobile van veren

DIY een mobile van veren

Schatten meebrengen van je prachtige wandelingen is heel leuk en je hebt er meer aan dan aan een aangekocht souvenirtje. Het hoeven niet altijd schelpjes te zijn. Met veertjes kan je ook prachtige dingen doen. Deze mobile van veren maak je zo:

Nodig:

Doen:

  1. Knoop een reeks touwtjes of reepjes leder vast aan de tak. Gebruik evenveel stukjes touw als je veertjes hebt.
  2. Bind aan elk uiteinde van het touw een veertje vast. Kies de lengte waarop je de veer wilt laten hangen en knoop vast. Knip het overtollig eindje touw, als dat er is, weg. Je start beter in het midden van de tak met de veertjes vastknopen. Van daaruit kan je je compositie wat beter schikken.
  3. Maak nu weer een veer vast aan een stukje touw. Zorg voor een speels effect. Schik de veertjes op verschillende hoogte.
  4. Als je klaar bent met de veertjes vast te knopen maak je één stuk touw vast aan beide uiteinden van de tak. Nu kan je mobile hangen.
  5. Je zelf gemaakte veertjesmobile is klaar om mee te pronken. Geef hem een mooi plaatsje zodat je telkens je er naar kijkt even kan wegdromen naar die heerlijke wandeling of die zalige vakantie van waar je deze pareltjes meebracht.

Tips

  • Voor deze mobile heb je niet zoveel nodig. Ideaal om met de kids in elkaar te steken!
  • Hang de veertjesmobile bij een raam, of een deuropening. Dan gaat er een briesje speels door de veertjes. Wat een leuk effect!
  • Je kan ook met keien best leuke dingen doen. Geen inspiratie? Hou ons in de gaten!

Eén gedachte over “ DIY een mobile van veren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *