DIY: een keitoffe fotoklem

DIY: een keitoffe fotoklem

Na een prachtige strandwandeling kom je thuis met een mooie kei. Of je vond een bijzondere steen in je tuin tijdens het tuinieren. Mooi om naar te kijken. Maar nog mooier als je er deze fotoklem van kunt maken. Zo maak je het. 

Nodig:

Doen:

 1. Bekijk de steen goed. Is er een vlak dat stabiel staat? Dit vlak wordt je steunpunt, waarop de steen kan blijven staan.
 2. Schat in hoeveel draad je zal nodig hebben om rond de steen te wikkelen en nadien in een spiraal te plooien en knip de draad op die lengte af met de kniptang.
 3. Wikkel de draad strak rond de steen. Het is belangrijk dat je de steen af en toe eens neerzet om te zien of de draad goed blijft zitten en of het geheel stabiel kan blijven staan.
 4. Is de steen genoeg omwikkeld met draad? Ga nu met de draad naar boven en vorm met het laatste stuk een spiraal. Dat wordt je fotoklem. Hoe langer ‘de steel’ naar je fotoklem is hoe moeilijker het is om het geheel stabiel te krijgen eenmaal er een foto in zit. Hoe korter, hoe stabieler je ontwerp zal zijn.
 5. Nu nog even een mooie foto uitzoeken, of een leuk vakantiekaartje, of …

Tips:

 • Deze fotoklem maken gaat eenvoudig en snel. Ideaal om met de kids te maken dus. Knip wel even de ijzerdraad zelf af met de tang, of doe dit onder jou begeleiding met oudere kinderen.
 • Misschien heb je een kiekje van de plek waar je de kei gevonden hebt? Steek hem in de fotoklem. Wat een prachtig vakantiesouvenir!
 • Heb je verschillende keien? Je kan er naamklemmetjes mee maken voor op je feesttafel!
 • Met een foto in de klem van iemand die je heel graag een complimentje wilt geven is dit een heel lief geschenk: Je bent keitof! Ideaal voor vaderdag? Moederdag? Andere dag?
 • Vind je deze fotoklem mooi, maar heb je geen kei? Waar wacht je nog op? Kom op, naar het strand!
 • Veertjes gevonden? Deze mooie mobile kan je ermee maken.
 • Schelpen gevonden? Deze prachtige lichtjes kan je er mee maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *