Ditto Clipboard Manager: een klembord met geschiedenis

Hoe vaak overkomt het je niet? Je kopieert iets op je klembord en dan bedenk je dat er nog iets op het klembord staat wat je nog niet geplakt hebt. Jammer, want het Windows klembord houdt enkel het laatst gekopieerde item bij. Gelukkig is er een beter alternatief.

Het Windows klembord bespaart je heel wat tikwerk en tijd door de mogelijkheid van kopiëren, knippen en plakken.  Helaas is het niet eenvoudig om te zien wat er op het klembord staat. Bovendien verdwijnt het vorige item van het klembord als je iets nieuws kopieert of knipt. Het open-source programma Ditto Clipboard Manager brengt hier verandering in. 

Ditto is een programma die het standaard klembord vervangt. Je kunt dus je favoriete sneltoetsen (Ctrl-C om te kopiëren,  Ctrl-V om te te plakken en Ctrl-X om te knippen) blijven gebruiken.  In plaats van op het standaard klembord, komen je knipsels terecht op het Ditto klembord. Ditto bewaart niet enkel het meest recente item, maar houdt alle vorig gekopieerde en geknipte items bij. Zelfs na een herstart van je computer blijft het Ditto klembord alle items onthouden. Je kunt het Ditto klembord inkijken door te klikken op het icoon in je taakbalk of door het gebruik van de sneltoets Ctrl-ù.

Ditto is eenvoudig te installeren. Het is zelfs beschikbaar als portable applicatie. Dit betekent dat je het zonder installeren kunt uitvoeren vanaf bijvoorbeeld een USB-stick. Ideaal om je klembord overal mee naar toe te nemen.

ditto

Download Ditto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *