Dieven van tomaten

tomaatdieven

Het dieven van tomaten betekent dat je enkel de hoofdstengel laat staan en dat je alle zijscheuten verwijdert.

Deze zijscheuten worden okselscheuten genaamd omdat het scheuten zijn die ontstaan in de oksel tussen de hoofdstengel en een blad.

 

 

 

tomaatdief

Het dieven doe je om de plant de volledige kracht te laten geven aan de trossen tomaten die langs de hoofdstengel gaan groeien. Laat je de okselscheuten staan, dan groeien deze ook uit tot stengels waaraan bladeren en trossen tomaten komen. Hierdoor zouden we dus misschien wel meer, maar vooral zwakkere en kleinere trossen tomaten verkrijgen. Bovendien kunnen we veel gemakkelijker een stok langs de tomatenplant zetten om deze te ondersteunen wanneer we maar 1 hoofdstengel hebben.

 

 

dievenverwijderen

Het verwijderen van de okselscheuten of dieven doe je het best door deze moet de hand (duim en wijsvinger) af te knijpen. Probeer wekelijks langs je tomatenplanten te wandelen om alle dieven te verwijderen. Wacht je hiermee te lang dan is het moeilijker om het verschil tussen hoofdstengel en dief te zien. Bovendien maak je zo grotere wonden aan de plant en deze wonden zijn dan weer de plaatsen waar ziekten de plant kunnen binnendringen.

diefverwijderd

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *