De wereld is om zeep! Of toch niet?

De wereld is om zeep! Of toch niet?

Teveel CO2 in de lucht, de bijen sterven uit, overal zwerfvuil langs de straten, teveel fijn stof. Kunnen we er iets aan doen? 

Filmpje

  • Dit filmpje bewijst wat positiviteit kan doen.
  • Gebruik dit filmpje in de klas als opstart van een project rond klimaat. En start het debat: hoe kan jij het verschil maken?
  • Hou het niet bij debatteren. Ga aan de slag. Jij kan impact hebben! Jij kan de wereld veranderen.

Wist je dat?

  • Dit een palindroom is? Een palindroom is een woord of een tekst dat je kan lezen van voor naar achter én van achter naar voor als hetzelfde woord. Kok, is zo’n woord. Kan jij er nog meer vinden?
  • De tekst een vertaling is van een bestaand Engels palindroom van de hand van Jonathan Reed? Het heet ‘The Lost Generation‘. Zenspiratie wil zoveel mogelijk mensen meenemen in de boodschap en creëerde daarom een Nederlandstalige versie. De vertaling is niet ten volle een palindroom, maar de boodschap zit er helemaal in. Zo kunnen jonge kinderen en mensen die het handiger vinden in hun moedertaal toch de tekst beleven. Liever het origineel? Dat vind je hier.
  • Het werk dat te zien is achter Els van haar eigen hand is? Els maakt met een 3D-pen abstracte werken. Daarvoor gebruikt ze bewust PLA filament. Het wordt vervaardigd uit hernieuwbare bronnen. Het wordt namelijk vervaardigd uit maïszetmeel en sojabonen in tegenstelling tot traditioneel plastic dat een petroleumproduct is. Dit helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.  Er is ook minder energie voor nodig om dit soort plastic te produceren. PLA is biologisch afbreekbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *