De mooiste tuinset voor deze zomer

De mooiste tuinset voor deze zomer

De zomer komt eraan en het is nu al lekker genieten van het mooie weer. Ontdek hoe je de mooiste tuinset kiest om maximaal te ontspannen.

Het is al aangenaam warm buiten en hoewel er altijd wel iets te doen valt in je tuin deze tijd van het jaar, is het ook belangrijk om regelmatig te genieten van de geur van vers gemaaid gras, de prachtige blauwe lucht en de warmte van de zon op je huid.

Bij de beste tuinbeleving hoort natuurlijk de perfecte tuinset. Liefst één die heel lang meegaat en waar je weinig onderhoud aan hebt. Een tuinset om lekker te loungen kun je vinden in elke prijsklasse en je vindt heel wat leuke loungeset aanbiedingen in verschillende materialen: wicker, aluminium of teakhout. Wat je best kiest, hangt natuurlijk af van de stijl van je tuin en je persoonlijke smaak.

Aluminium tuinset

Een tuinset in aluminium heeft het voordeel dat het heel licht is: je kunt het makkelijk verplaatsen, optillen en terug opbergen. Belangrijk is dat het aluminium goed behandeld is met een extra laag die krassen voorkomt. Aluminium is een onderhoudsvriendelijk materiaal en wordt steeds vaker gebruikt voor tuinmeubels.

Teakhouten tuinset

Teakhout is mijn persoonlijke favoriet. Ik hou van de stoere, grijze uitstraling als het teakhout een tijdje in je tuin staat. Dit proces kan bevorderd worden door een greywash behandeling zodat je teakhouten tuinset al direct die oude, doorleefde uitstraling krijgt. Uiteraard kun je met de geschikte onderhoudsproducten de kleur van teakhout volledig behouden indien je dat liever hebt. Tuinmeubels in teak zijn zwaarder dan andere materialen. Gelukkig mag je ze het hele jaar door laten buitenstaan.

Wicker tuinset

Bij een tuinset in wicker wordt er meestal voor een frame in aluminium gekozen waarrond dan de synthetische vezel gevlochten wordt. Dit heeft als voordeel dat je tuinset de stevigheid van een meubel in aluminium heeft en ook het voordeel dat het net zo makkelijk te verplaatsen is. Wicker ziet er een beetje uit als rotan maar is veel beter bestand tegen verschillende weertypes. Bovendien valt het heel eenvoudig schoon te houden en heeft het een natuurlijke uitstraling.

Buiten leven

In de zomer snak je er natuurlijk naar om zoveel mogelijk buiten te leven: van ontbijten bij de eerste zonnestralen (want de ochtendstond heeft goud in de mond) tot lekker luieren in de warme middagzon. En het leuke is: je hoeft hier niet ver voor op reis te gaan. Met de mooiste tuinset breng je de zomer met plezier door in je eigen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *