De kracht van minder is meer

De kracht van minder is meer

Heb je soms ook het gevoel dat je niet alles gedaan krijgt? Dat er te weinig uren in een dag zijn?  Ontdek dan de kracht van minder is meer.

We hebben het steeds drukker – niet alleen op het werk, maar ook in ons privéleven. We willen zoveel mogelijk beleven en zoveel mogelijk dingen doen. Door de komst van e-mail en smartphones zijn we ook steeds beter bereikbaar geworden. Zo dringt ons werk makkelijker ons privéleven binnen.

Leren om minder te doen

Volgens Fergus O’Connell, auteur van het boek De kracht van minder is meer, is de uitweg simpel: je moet leren om minder te doen. We proberen via allerlei timemanagement technieken wel om meer gedaan te krijgen op een dag. Maar dat is niet voldoende om alles gedaan te krijgen in de beperkt beschikbare tijd. Dikwijls hervallen we dan ook al snel terug in onze oude gewoontes. Wist je trouwens dat het langer duurt dan de – zo vaak gehoorde – 21 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren?

Hoewel timemanagement zijn nut heeft om efficiënter te leren werken, lost het niet het eigenlijke probleem op: mensen hebben veel meer te doen dan ze er tijd voor hebben. Het is daarom belangrijk om een heel belangrijk feit in te zien: je zult nooit alles gedaan krijgen. En dus moet je leren om minder te doen. O’Connell geeft in zijn boek talrijke oefeningen en tips over hoe je dit nu moet aanpakken. Hierbij is het belangrijk om te focussen op wat echt belangrijk is.

Conclusie

De kracht van minder is meer, is een boekje van 168 pagina’s boordevol tips over hoe je het kunt aanpakken om enkel nog de juiste dingen te doen. Het resultaat is dat je meer tijd over hebt, beter gefocust en dat je overloopt van productiviteit. Kortom: je zult gelukkiger zijn. Veel gelukkiger.

De kracht van minder is meer is te koop bij bol.com. ISBN 9789044741551

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.