De kracht van evernote

Evernote is al meer dan 2 jaar mijn trouwe bondgenoot. Ik gebruik evernote in hoofdzaak om alle artikels te bewaren die ik vind op internet en die ik in alle rust later nog eens wil herlezen. Hiervoor maak ik zowel gebruik van de webclipper tool als van evernote clearly indien ik bepaalde stukken tekst wil markeren in het artikel. Deze artikels komen allemaal in één notitieboek terecht, maar ik voorzie ieder artikel wel van passende labels zodat ik later alles gemakkelijk kan terugvinden.

Een groot voordeel van evernote is dat je het op verschillende computers en smartphones kunt installeren en dat alles netjes gesynchroniseerd wordt. Zo heb ik evernote staan op al mijn toestellen: op mijn werk computer staat enkel de webclipper tool geïnstalleerd in de browser. Op mijn computer thuis heb ik de windows versie geïnstalleerd. Op mijn tablet pc en smartphone tenslotte heb ik de android app gezet.

Als ik interessante artikels vind in tijdschriften of kranten scan ik deze zoveel mogelijk in en   zet deze in evernote als afbeelding. Aangezien evernote het mogelijk maakt om teksten in afbeeldingen te vinden, kan ik zo gemakkelijk alles terugvinden. Voeg hierbij nog de uitstekende zoekmogelijkheden van evernote aan toe en niets is nog onvindbaar!

Sinds ik een smartphone heb, gebruik ik evernote ook steeds meer om foto’s te maken van zaken die ik wil onthouden en om manueel notities in te voeren met ideeën, allerlei lijstjes (leeslijstjes, verlanglijstjes,…) en allerhande todo’s. Deze zaken bewaar ik in een apart notitieboek en voorzie ik ook weer van de nodige labels.

Als trouwe lezer van lifehacking.nl wist ik dat er een e-book ‘Lifehacking met Evernote’ zat aan te komen… Aangezien de artikels op lifehacking altijd uitermate interessant zijn en ik al heel veel heb bijgeleerd door de tips op de site, wilde ik dit e-book zeker niet missen. Ik was dan ook bij de 250 eersten die het boek aangeschaft hebben. Ik heb het in één ruk uitgelezen op mijn e-reader en het boek voldoet ruimschoots aan mijn verwachtingen. Alleen al de vele praktische voorbeelden voor het gebruik van evernote maken dit boek meer dan de moeite waard. Bovendien is het boek nog in ontwikkeling en zijn toekomstige updates steeds gratis beschikbaar voor de mensen die het boek aangekocht hebben.

Na het lezen van het boek Getting Things Done (GTD) van David Allen, probeer ik sinds kort ook een manier te vinden om evernote te gebruiken om al mijn projecten en eerstvolgende acties in bij te houden. Ik hoop dat in een volgende versie van dit e-book hier wat meer informatie over te vinden zal zijn: welke indeling in notitieboeken en labels gebruik je best voor GTD? Wat doe je met afspraken en hoe koppel je deze met informatie  zoals bijvoorbeeld projectinformatie die in evernote zit?

Daarnaast ben ik ook een fervent aanhanger van het lezen op een e-reader. Ik vind het veel minder vermoeiend voor de ogen en het is ook erg leuk dat je in de zon kunt zitten lezen, wat al helemaal niet lukt op een computerscherm. Maar ik ben er nog niet over uit wat nu de beste manier van werken is om informatie vanuit evernote op je e-reader te krijgen en omgekeerd: als ik iets interessants lees op mijn e-reader, hoe kan ik dat dan in evernote krijgen? Daar mag gerust ook een hoofdstuk in een volgende versie van het e-book aan gewijd worden.

2 gedachten over “ De kracht van evernote”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *