De beste verlichting voor je bureau of hobbykamer

De beste verlichting voor je bureau of hobbykamer

Wat de beste verlichting is voor een ruimte hangt in grote mate af van de functie van de ruimte. Een bureau of hobbykamer is geen inkomhal!

Het kiezen van de optimale verlichting is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Wat is de functie van de ruimte? Is het een doorgang, een plaats waar je gezellig tv wil kijken of een ruimte waar je geconcentreerd werkt?
  • Welke stijl heeft je ruimte? Is je inrichting eerder modern, klassiek of toch landelijk?
  • Welk type verlichting wil je? Misschien heb je al een basisverlichting in je ruimte en ben je nu op zoek naar een accentverlichting op een schilderij?

Ik mocht bij de webshop Directlampen een lamp uitzoeken voor mijn bureau/hobbykamer en inkomhal.

Bureau/hobbykamer

Een goede verlichting in je bureauruimte of hobbykamer is essentieel. Zorg dat de ruimte voldoende verlicht kan worden zodat je ogen minder snel vermoeid raken.

Beige stoffen plafondlamp rond Steinhauer Gramineus
Computerwerk

Probeer zoveel mogelijk reflecties of spiegelingen op je beeldscherm te vermijden want deze veroorzaken de meeste oogklachten. Een plafondlamp is hier een ideale keuze. Je krijgt een gelijkmatige verdeling van het licht in de volledige ruimte. De verlichting moet hierbij fel genoeg zijn zodat je voldoende licht hebt om op de computer te werken, te schrijven op papier, iets te lezen,…

Hobby’s

Bij hobby’s waar het belangrijk is om de kleinste details goed te kunnen zien, kun je opteren voor bijkomende verlichting. Een tafellamp of een staande lamp naast je werktafel kan hier helpen. Je plafondlamp vormt dan de basisverlichting en je tafellamp geeft je die extra functionele verlichting.

Inkomhal

In tegenstelling tot de verlichting van je bureau, hoeft de verlichting in een inkomhal minder fel te zijn. Hier ga je niet lezen of werkjes doen waarbij je de details goed moet zien. Een goede basisverlichting volstaat.

Grote plafondlamp Trio Leuchten Jimmy zwart/goud ø31 cm

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met directlampen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *