De 10 leukste buitenspelen voor in de tuin

Wat is er leuker voor kinderen (en jezelf) dan bij mooi weer buiten te spelen in de tuin.  Laad je batterijen weer helemaal op met deze leuke buitenspelen.

Buiten zijn is goed voor iedereen: niet voor niets wordt er vaak gesproken over ‘de gezonde buitenlucht’. Hier vind je een overzicht van de 10 leukste buitenspelen voor in de tuin, het park of op het strand.

Kubb spel

Heel leuk spel dat je al vanaf 2 spelers kunt spelen. Langs elke kant van het speelveld plaats je 5 houten balkjes (de kubbs) en in het midden komt de koning. De bedoeling is dat je de kubbs van de tegenstander omver gooit met de houten werpstokken. Je wint als je de koning omvergooit nadat je alle kubbs van je tegenstander hebt omvergegooid. Meer info over de spelregels vind je hier: http://www.kubbspel.be/inhoud/spelregels-kubb

Kubb bij bol.com:

Badminton

2 rackets, een shuttle (het pluimpje) en een net; meer heb je niet nodig voor heel wat spelplezier. Speciaal voor in de tuin of op het strand bestaan er handige koffers met alle benodigdheden er in. De koffer zelf kan gebruikt worden als basis voor het net.

Cool waterspel

Het doel is om de tafeltennisballetjes met een waterpistool uit de flessenhalzen te spuiten. Ideaal in warm zomerweer. Je leest er hier meer over: Mik en scoor met dit coole waterspel.

Mikado

Het bekende spel waarbij je de stokjes moet proberen weg te nemen zonder de andere stokjes aan te raken, is ook beschikbaar als reuzenversie. Dat maakt het ideaal voor buiten!

Jenga

In dit spel (dat zowel voor binnen als buiten in grote versie bestaat) neem je om de beurt een houten blok uit een toren van opeengestapelde blokken en leg je dat blok bovenop de toren. Het spel gaat door zolang de toren niet omvalt.

Doeldoek

Dit spel maak je helemaal zelf. Maak allerlei gaten in een oud laken waar een bal in past. Zet bij elk gat hoeveel punten je kunt verdienen. Nu mik je om de beurt met een balletje in één van de gaten. Spreek op voorhand af hoeveel keer je elk gooit. Diegene met de meeste punten op het einde wint! Ontdek hier hoe je een doeldoek maakt.

Vier op een rij

In dit klassieke spel probeer je om het eerst 4 schijfjes van jouw kleur op een rij te krijgen. Met de nodige strategie en intelligentie mag dit geen enkel probleem voor je zijn. Voor in de tuin is de grote versie ideaal.

Het insectenspel

Een leuke versie van het gekende boter, kaas en eieren spel (ook wel o maal o genoemd) waarbij je speelt met lieveheersbeestjes en bijtjes. Je kunt dit spel eenvoudig zelf maken.

Croquet

Met een houten hamer sla je je houten balletje doorheen alle poortjes die je in het gras plaatst. De speler die als eerste het eindpiket raakt, is gewonnen.

Croquet met vrolijke hondjes bij bol.com:

Petanque

Je gooit met grotere ballen naar een klein balletje en probeert te winnen door zo dicht mogelijk bij het kleine balletje te komen. Je kunt petanque individueel spelen of in teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *