Cupcakes met mokka crème au beurre

Cupcakes met mokka crème au beurre

Een nostalgische topping bovenop de cupcakes? Dat kan met mokka crème au beurre. Je maakt het zo:

Nodig:

Voor 12 cupcakes :

  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram gesmolten boter
  • 200 gram gezeefde bloem
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • cupcakevormpjes (zie tips)

Voor de mokka crème au beurre topping:

  • 100 gram crème au beurre mix (ik koop de mijne bij Aveve)
  • 250 gram boter op kamertemperatuur (zie tips)
  • 100 gram suiker
  • 250 ml sterke, afgekoelde koffie
  • een slagroomspuit zoals deze

Doen:

Maak eerst de cupcakes:

  1. Klop de suiker en de eieren tot pieken. Meng de boter erdoor.
  2. Doe er nu de gezeefde bloem en de vanillesuiker bij en roer voorzichtig.
  3. Vul de cupcakevormpjes tot 3/4 en bak ze in de voorverwarmde oven op 160°.
  4. Na 20 minuten zijn ze klaar. Controleer met een naald of ze doorbakken zijn. (Prik in een cupcake. hangt er nog deeg aan de naald? Dan moeten ze nog even verder bakken. Geen deeg aan de naald? Je cupcakes zijn klaar!)
  5. Laat de gebakjes goed afkoelen vooraleer je de topping erop spuit.

En nu de topping:

  1. Klop de boter zacht.
  2. Meng de mix met de suiker in een andere kom. Doe het water erbij en mix tot een glad mengsel.
  3. Voeg dit mengsel nu geleidelijk bij de boter terwijl je klopt met de handmixer. Klop de crème 5 minuten met een maximale snelheid op. Zo krijg je hem luchtig.
  4. Je crème au beurre is klaar om op de gebakjes te spuiten.
  5. Lepel de crème in de spuit en garneer erop los. Veel plezier, enne smakelijk!

Tips:

  • Ik gebruik siliconen bakvormpjes. Die zijn steviger en houden het deeg beter in vorm. En ze zijn duurzaam ook. Je maakt ze nadien gemakkelijk schoon en hergebruikt ze!
  • Wil je een light crème au beurre? Vervang de boter door Griekse yoghurt.
  • Hou je niet van koffiesmaak? Vervang de koffie dan gewoon door 250 ml water op kamertemperatuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *