De cuberdon is een heerlijk kegelvormig frambozensnoepje, een Belgische lekkernij waar je veel kanten mee uit kan. Eerst en vooral zijn ze lekker zoals ze zijn, uit de hand. Maar de smaak is overheerlijk bij ijs. Ik besloot zelf cuberdon ijs te draaien met mijn ijsmachine. Ik ben best trots op het resultaat. Goed te scheppen, intens van smaak en om voor weg te smelten. Zelf proberen? Hier heb je het recept:Nodig: (voor ongeveer 1 liter ijs)
- 350 ml melk ( ik neem halfvolle)
- 150 gram suiker
- 2 dl slagroom
- 3 eierdooiers
- 100 ml dessertsaus met cuberdonsmaak
- een snuifje zout
- een ijsroommachine
- bakje, geschikt voor de diepvries
Doen:
- Klop de eierdooiers met de suiker tot een schuimig mengsel met een mixer.
- Voeg de slagroom, de melk en de dessertsaus toe en roer alles door elkaar.
- Voeg een snuifje zout toe en meng een laatste keer.
- Doe het mengsel in een ijsroommachine.
- Laat de machine ongeveer 30 minuten zijn werk doen.
- Schep het mengsel in een bakje dat de diepvries in kan…als je het ijs al niet op smult voor het de diepvries haalt.
- Schep bolletjes net voor het opdienen.
- Smakelijk!
Foto cuberdons: DimiTalen
Foto cuberdon ijs: Zenspiratie
echt superlekker en gemakkelijk receptje