Blog

Stoomgerecht: gevulde tomaatjes met puree

Eenvoudig gerecht met 3 mogelijkheden tot variatie om te koken met stoom. Je kan de tomaatjes vullen met gehakt, spinazie of een eitje. Hoe wil je dat eitje? Natuur, met ham, zalm of garnaaltjes?  Voor je het weet heb je er nog een soepje bij… Welke variant zal jij uitproberen? Of maak je ze gewoon allemaal een keer of meer?

Klik voor meer

Koken met stoom, een weldaad voor smaak en gezondheid.

Koken met stoom is een eeuwenoude kooktechniek die afkomstig is uit het Oosten. Ingrediënten garen in de hete damp van een kokende vloeistof heeft vele voordelen van gemak tot gezondheid. Het past binnen elk budget, is helemaal niet moeilijk, en het is nog lekker ook!

Klik voor meer

Leef op het ritme van de seizoenen: winter, vertraag als een schildpad…

Neem de tijd om de winter te ondergaan. Stem jezelf af op de energie van de natuur! Planten zijn hun laatste bladeren verloren. Vorst legt heel soms de sapstromen van de bomen helemaal stil. Alles stopt even…En jij? Loopt jouw innerlijke klok gelijk met die van de natuur? Enkele handige tips: Klik voor meer