Betalen met de Payconiq by Bancontact app

Betalen met de Payconiq by Bancontact app

Met de Payconiq by Bancontact app is het eenvoudig om kleine betalingen uit te voeren of geld te ontvangen. Maar daar stopt het niet.

De mogelijkheden van de app worden steeds uitgebreider. Hieronder lees je wat op dit moment al mogelijk is.

Betalen en ontvangen

Betalen kan door de gegenereerde QR code in te scannen. Dit kan zowel op de smartphone van iemand anders zijn om die persoon terug te betalen of in een winkel waar je de QR code scant om te betalen of op je computerscherm om een online betaling in een webshop uit te voeren.

Betalen

Meer en meer webshops voorzien in deze mogelijkheid en dat maakt het heel wat makkelijker om te betalen dan via de kaartlezer van je bank (die je dan meestal niet bij je had op het moment dat het nodig was). Sommige papieren facturen waar een QR code op staat, kun je ook via deze app betalen.
Heb je een papieren overschrijving ontvangen zonder QR code, dan kun je Doccle gebruiken om de overschrijving in te scannen en vervolgens via de Payconiq by Bancontact app te betalen.

Hou er wel rekening mee dat er een limiet is van 250€.

Geld ontvangen

Om geld te ontvangen, klik je onderaan op ontvangen > ontvang nu. Geef het gewenste bedrag in en kies de gewenste bankkaart. Klik op ‘ontvangen’ om een QR code te laten genereren. Door deze QR code te laten scannen door de betaler, kan de betaling uitgevoerd worden.

Het is ook mogelijk om op afstand een betaling te regelen. Indien je dit wenst klik je onderaan op ontvangen > stuur een betaalverzoek. Geef het gewenste bedrag in en genereer het betaalverzoek. Je kunt dit nu delen en sturen naar de betaler via WhatsApp, Messenger, E-mail,… De betaler ontvangt een link die geopend kan worden in de Payconiq by Bancontact app en kan zo eenvoudig de betaling uitvoeren.

Monizze cheques

De app breidt steeds uit en er komen dan ook regelmatig nieuwe diensten bij. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je saldo van Monizze-cheques (zowel de maaltijd-, eco- en cadeau-cheques) en de uitgevoerde transacties te raadplegen vanuit de Payconiq by Bancontact app. Momenteel kun je echter nog geen betaling met de cheques uitvoeren via de app. Hopelijk is dat iets wat in de toekomst wel mogelijk zal worden. Om dit te activeren, klik je onderaan op de knop ‘Diensten’ en vervolgens kies je voor ‘Monizze’. Na inloggen op je Monizze account en toestemming geven, kun je je saldo en transacties bekijken.

Klantenkaarten

Ook je klantenkaarten kun je bijhouden in de app. Je klikt hiervoor onderaan in de menu op ‘Winkels’. Vervolgens kun je kaarten toevoegen door eerst de winkel te kiezen en vervolgens de streepjescode of QR code van de bijhorende klantenkaart in te scannen. Zo heb je je klantenkaarten steeds bij je en spaar je veel ruimte uit in je portefeuille.

Hoe installeer en configureer je de app?

Om de Payconiq by Bancontact app te kunnen gebruiken heb je een smartphone nodig. Dat mag een iPhone (draait op iOS) of een Android smartphone (vb. Samsung, Huawei, …) zijn.

De downloads voor de app vind je hier:

Na installatie moet je nog een gebruikersprofiel aanmaken en één of meerdere bankkaarten koppelen. Hoe je dit doet, lees je op de website van Payconiq.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *