Bakken met fruit uit de tuin: clafoutis met braambes

Niets zo heerlijk aan nazomeren dan genieten van vers geplukt fruit. Deze clafoutis met braambessen is een nazomertoppertje om van te genieten.

Nodig: 

  • 3 eieren
  • 50 gram rietsuiker
  • 70 gram gezeefde speltbloem
  • 300 ml room
  • 150 gram braambessen
  • Poedersuiker

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Klop de eieren los met de suiker, de bloem en de room.
  3. Verdeel de braambessen over je ingevette bakvorm.
  4. Overgiet met het beslag.
    clafoutis_braambes_deeg_1038px
  5. Zet 25 minuten in de oven, tot de clafoutis goudbruin kleurt.
  6. Bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer lauw.

Tip:

  • je kan de bessen en het beslag in individuele potjes gieten.
  • Heb je ander fruit dan braambessen? Probeer het uit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *