Altijd automatisch verbonden met het gewenste wifi netwerk

Heb je thuis zowel een openbaar wifi netwerk als een privé wifi netwerk? Wens je dat je android smartphone of tablet automatisch het privé wifi netwerk kiest en niet het openbare als je thuis komt? Gelukkig kun je dit instellen.

Niets vervelender dan telkens je terug in het bereik van je thuis wifi netwerk komt, ontdekken dat je op het verkeerde wifi netwerk verbonden bent: je moet dan zelf verbinding maken met het gewenste wifi netwerk. Kan dit niet beter geautomatiseerd worden?

Je kunt dit doen door een app te installeren die toelaat om een prioriteit in te stellen op je wifi netwerken. Een eenvoudige app om dit te doen is Wifi Priority Lite.

Wifi Priority Lite laat toe om een prioriteitenlijst bij te houden van bewaarde wifi netwerken.

wifi_prior_list

 

Een wifi netwerk toevoegen aan de prioriteitenlijst doe je door een wifi netwerk te selecteren en Add to Prior List te kiezen.

wifi_prior_add

 

Voeg je meerdere wifi netwerken toe aan je prioriteitenlijst, dan kun je een prioriteit instellen tussen 0 en 100. Netwerken met de hoogste prioriteit worden verkozen boven netwerken met lagere prioriteit. Stel dus je privé wifi netwerk in op een hoge prioriteit en je openbare wifi netwerk voeg je ofwel niet toe tot de prioriteitenlijst ofwel voeg je het wel toe maar dan met een lagere prioriteit.

wifi_prior_priority

 

Foto woodleywonderworks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *