Puur koken zonder al te veel ingewikkelde ingrediënten of technieken. Met een natuurlijke smaak én oog voor de gezondheid. Het goede van de olijfolie en de eenvoud van het bereiden maakt dit een heerlijk alternatief voor drukke dagen of dagen waarop je vooral wilt genieten. Met aardappeltjes van eigen kweek smaakt dit nog zo lekker!
Nodig:
- aardappelen naar believen
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken.
- Neem een ovenschaal en strijk deze in met olijfolie, dit doe je best met een keukenkwastje.
- Schik de aardappelen op de ovenschaal, naast elkaar, niet op elkaar.
- Bestrijk ook de aardappelen met wat olijfolie.
- Zet de aardappelen zo’n 20 minuten in een oven van 220 °C.
- Smakelijk!
Samen met de aardappelen plaats ik de rest van het menu ook vaak in mijn oven. Zo is het hele menu in één keer klaar, met dezelfde energie. Een voorbeeldje?
Zalm in papillot:
Nodig:
- 1 zalmmoot per papillot
- handvol juliennegroenten (tip: hou zo’n voorraadje in de diepvries)
- 1 el citroensap per papillot
- 1 el koffieroom per papillot
- peper (en zout)
Bereiding:
- Leg de zalm in elke papillot (je kan hiervoor zilverpapier gebruiken), strooi er wat van de groenten over, kruid met peper (en zout), overgiet met het citroensap en de room.
- Vouw de papillot dicht.
- Laat de papillot meegaren met de aardappelen.
Ik combineer dit vaak met mini-trostomaatjes die ik ook in de oven laat meegaren.
Heerlijk!
Wist je dat?
We vet niet mogen uit ons voedingspatroon bannen? We hebben gezonde vetten nodig om gezond te kunnen blijven, en olijfolie is één van de gezonde vetbronnen.
Olijfolie is een plantaardig vet boordevol vitamine E, en beschermt het lichaam hiermee tegen beschadiging door vrije radicalen.
Zalm bevat ook gezonde vetten: omega 3 vetzuren. Ze verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, ontsteking van gewrichten en depressies. Daarnaast zorgen ze voor een goede groei van het lichaam en zijn ze goed voor onze hersenen, zenuwen, huid en ogen.Ook zorgen deze vetzuren voor een verlaging van het cholesterol-gehalte.
Eén gedachte over “ Koken met ingrediënten uit de tuin: aardappelplakjes in de oven. Lekker snel!”