6 manieren om je smartphone foto’s op je computer te krijgen

Tegenwoordig is er op elke moderne smartphone wel een camera aanwezig. Het voordeel is bovendien dat je je telefoon altijd bij je hebt, waardoor het een gemakkelijk instrument wordt om onderweg heel wat foto’s mee te maken.

Hoe krijg je nu die foto’s gemakkelijk op je computer?

 1. Verbinden met een USB kabel. Je kunt gebruik maken van de bijgeleverde kabel om je smartphone te koppelen met je computer. Dan krijg je ofwel je smartphone als een verwisselbare schijf te zien ofwel kun je met de bij je smartphone meegeleverde software je foto’s opslaan op je computer.
 2. Kopiëren vanaf een SD-kaart. Je kunt je foto’s laten bewaren op een SD-kaart (dit is een instelling op je smartphone) en vervolgens deze SD-kaart uit je telefoon halen en via een kaartlezer koppelen aan je computer als verwisselbare schijf. Niet elke smartphone heeft de mogelijkheid om een SD-kaart te gebruiken. Bij de smartphones die wel een SD-kaart ondersteunen, kun je die dikwijls niet uithalen zonder de batterij te verwijderen. Niet zo praktisch dus.
 3. Doorsturen via bluetooth. Je kunt via bluetooth je foto’s draadloos doorsturen naar andere toestellen zoals bvb. je laptop of tablet. Indien je hiermee foto’s wilt doorsturen naar je computer, moet je computer uiteraard ook bluetooth mogelijkheden hebben.
 4. Opslaan in evernote. Je kunt je foto’s in evernote bijhouden. Deze zijn vervolgens overal beschikbaar. Nadeel is dat de foto’s als notitie opgenomen worden en niet meer als losse foto’s. Wil je je foto’s terug als aparte bestanden verkrijgen, moet je dus op elke foto rechtsklikken en apart opslaan. Bovendien kun je in de gratis versie van evernote maar een beperkt aantal MB’s uploaden per maand.
 5. Selecteer en verzend. Met filedrop kun je eenvoudig bestanden kiezen en vervolgens op verzend klikken om door te sturen naar je computer. Je installeert en opent de applicatie op je smartphone en op je computer. Er is een versie voor iPhone en Android beschikbaar en voor Windows en MacOS.
 6. Gebruik maken van een synchronisatiedienst. Er zijn talrijke diensten beschikbaar die allen volgens min of meer hetzelfde principe werken: je maakt een account aan waardoor je webruimte krijgt. Vervolgens installeer je op je smartphone een app die je foto’s op deze webruimte plaatst en op je computer een applicatie die deze webruimte synchroniseert in een folder op je computer. Van zodra je dan een foto maakt met je smartphone komt deze in je webruimte terecht en ook automatisch in de ingestelde folder op je computer. Bovendien kun je deze webruimte overal bekijken waar je internet ter beschikking hebt. Uiteraard kun je bij deze diensten steeds kiezen om enkel via wifi te synchroniseren (en niet via een duurder data abonnement).  De bekendste synchronisatiediensten zijn:
  • Dropbox. Je krijgt 2 GB gratis webruimte bij dropbox. Je kunt wel gratis ruimte bijverdienen. Er zijn dropbox apps voor zowel iPhone als Android beschikbaar. Door deze link te gebruiken, krijg jij (en ik) 500 MB extra webruimte. Zo start je dus met 2,5 GB opslagruimte.
  • Box. Bij Box krijg je 10 GB gratis webruimte. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone en Android.
  • Microsoft OneDrive. Bij Microsoft OneDrive krijg je 5 GB gratis webruimte. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone en Android. Aangezien OneDrive een Microsoft product is, kun je vanuit OneDrive ook direct een Office document (Word, Excel, Powerpoint of OneNote) aanmaken.
  • Google Drive. Je krijgt 15 GB gratis webruimte van Google. Met de Foto app kun je je foto’s dan in je Google Foto Bibliotheek krijgen. Nadeel hier is dat ze niet automatisch op je computer terechtkomen.
  • Stack. Bij deze dienst krijg je maar liefst 1000 GB (ja, je leest het goed, 1 TB) gratis opslagruimte. Er is een app voor zowel iPhone als Android beschikbaar. Met de app voor je computer, kies je bovendien welke mappen je wil synchroniseren.

Weetjes

4 gedachten over “ 6 manieren om je smartphone foto’s op je computer te krijgen”

 1. Ik heb foto’s van een samsung smartphone overgezet naar een laptop met een Usb- kabel. Sindsdien heb ik problemen met de software van google chrome en internet explorer. Gebeurd dit nog en hoe kan ik dit herstellen?

 2. Ik heb een SD kaart in mijn smartphone gestoken,het probleem is dat ik foto’s viedeo’s mappen niet kan verplaatsen naar mijn SDkaart.Hoe kan ik dat oplossen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *