5 tips om je oprecht gelukkig te voelen

Materiële zaken geven je slechts een kortstondig gevoel van geluk. Het verlangen naar iets materieels duurt meestal langer dan het geluksgevoel bij het bezit ervan. Hieronder volgen 5 tips om je oprecht gelukkig te voelen.

  1. Beweeg. Door te bewegen wordt je gezonder en fitter. Bovendien komen er bij het bewegen endorfines vrij. Endorfines veroorzaken een gevoel van welbevinden en geluk en zijn ideaal tegen depressies. Probeer dagelijks 30 minuten te bewegen.
  2. Leef in het nu. Laat het verleden los en maak je geen zorgen over de toekomst. Wat in het verleden gebeurd is, is gebeurd. Je kunt het toch niet meer veranderen! Maak je ook geen zorgen over wat er allemaal kan foutlopen in de toekomst. 85% van de zaken waar we ons zorgen over maken, gebeuren nooit. En van de zorgen die wel uitkomen was de uitkomst in 80% van de gevallen beter dan verwacht. Stel genieten niet uit tot later maar geniet nu van het nu!
  3. Lach. Lachen maakt je vrolijker en gelukkiger. Kijk dus naar je favoriete comedy programma, glimlach naar de mensen die je tegenkomt, vertel een grap. Je voelt je direct een stuk gelukkiger! Als je glimlacht naar anderen, gaan zij zich ook beter voelen en je dikwijls vriendelijker behandelen, wat een directe invloed heeft op jouw geluksgevoel.
  4. Geniet van de kleine dingen. Geluk zit in kleine dingen. Bedenk elke avond wat er leuk en goed was aan je dag. Geniet van lekker eten door met aandacht te eten. Geniet van je kat die ontspannen in de zon ligt. Geniet van de regendruppels op je huid. Geniet van de heerlijke oogst uit je eigen tuin.
  5. Zoek een actieve hobby. Stop met elke dag tv te kijken en kom uit je luie zetel! Televisie kijken maakt je ongelukkig. Er zijn genoeg alternatieven. Lees een boek. Speel een gezelschapsspel met je gezin. Maak een kruiswoordraadsel. Kijk naar de sterren. Maak muziek. Schilder. Teken.

Foto Kate Ter Haar

Eén gedachte over “ 5 tips om je oprecht gelukkig te voelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *